‘Zuid eerste ring en Vak 410 leeg tijdens eerste helft Ajax – Cambuur’

amsterdam_arena

De bestuurlijke crisis bij Ajax zorgt voor veel onrust binnen de club en ook bij de supporters. Diverse fangroeperingen hebben daarom een plan opgesteld om aanstaande zaterdag de eerste ring Zuid en Vak 410 de eerste helft onbemand te laten. Hiervoor zullen alle ingangen op de betreffende vakken worden ‘geblokkeerd’. Het verzoek is om de instructies op te volgen, zodat iedereen bij de aftrap van de tweede helft binnen is en er geen problemen ontstaan tijdens de doorstroming, zo valt te lezen op Ajaxlife.nl. De supporters willen op deze manier duidelijk maken dat de ontstane situatie onaanvaardbaar is en dat Ajax moet ‘kappen met die shit’.

Bron: Ajaxlife

Related posts

74 Comments

 1. Amoebe

  1 helft heeft geen zin….dan zijn de inkomsten immers gewoon weer binnen.

  Het lijkt wel politiek….halve maatregelen.

  Of je blijft thuis óf je gaat heen en steunt beide helften.

  Mijn voorkeur is echter een volledige boycot zolang als nodig is.

  1. bezemsteel

   Ik ben het hier totaal niet mee eens. Moeten we dan maar voor altijd onze spelers in de steek laten omdat het bestuurlijk niet goed gaat? Ik zit gewoon vanaf de eerste tot de laatste minuut in het stadion zaterdag en wat vak410 doet zal me een zorg zijn

   1. creutz1977

    helemaal mee eens… Ik word doodmoe van dit kinderlijke gedrag… 5 jaar.. 4 titels.. 1 x 2e nu weer bovenaan.. jeugd stroomt door mits ZE ER KLAAR VOOR ZIJN!!! ok Europa gaat niet zoals gehoopt.. Maar ajax kan simpelweg niet mee met Europese top.. wees realistisch zeg!!! neeeeeee maar iedereen weer janken omdat Jonk en Johan wat zeggen!!!! iedere club zou deze statistieken willen.. Maar nee wat gaat ajax toch kapot… wat een dikke onzin en onnozel gemekker zeg…

  2. BobbyHaarms

   Mee eens, gewoon niet heengaan of steun de ploeg, en kijken hoe we de acties kunnen opvoeren op weg naar 17 december. Niks doen is geen optie

   1. De Ajacied

    Zo niet jongens !!
    Het team mag hier nooit de dupe van worden,
    Zij doe hun best en verdienen onze steun !!
    Kunnen we geen actie opzetten waar alleen het bestuur wordt geraakt? ⚽️⚽️

 2. HURBIE

  Iedereen die tegen dit beleid is een wit vlaggetje meenemen en om de 10 minuten laten zien en boe geroep

   1. creutz1977

    mooi dan kom ik naar je toe.. dan stop ik dat vlaggetje ergens bij je waar de zon niet schijnt!!! wat een kinderachtige onzin

 3. pietprecies

  Wat een randkneuzen… Omdat het bestuurlijk een zooi is laten we ons eigen team maar vallen een helft lang, zoveelste boycot.. Doe gewoon pakkende spandoeken ofzo maar laat je club en team niet in de steek!!

  1. Amoebe

   Ja dat zal de bobo’s leren…een spandoek lachen ze gewoon om.

   Mensen besef nu eens dat je ze alleen in de portemonnee kunt raken.
   Al het andere (zakdoekjes, liedjes, spandoeken) zijn ludiek maar echt zinloos.

   En nu kun je jij gaan bepalen wie een echte supporter is of niet maar als je ergens verschrikkelijk de buik van vol hebt dan mag je toch extreme maatregelen nemen?

   Het raakt mij gewoon zoveel dat ik er nu alleen maar de tering in krijg.

   Maar mijn punt is eigenlijk dat als je iets doet je het met zijn allen moet doen en meteen extreem….al het andere is symboliek.

    1. Tinus

     Eens, daarom dus tot winterstop leeg stadion! Wedden dat men gaat bewegen! Maar durf ook te wedden dat circa 40.000 man hier niet aan mee gaan werken ..,,

     1. PvL020

      En denk je dan dat ze gaan bewegen om het anders te gaan doen? Nou dat geloof ik nooit. Je zou als je wat wilt al die gasten moeten ontslaan.

     2. Remco425

      Nee natuurlijk niet! En als dat er inderdaad 40000 zijn blijkt wel dat de meesten het oneens zijn met een boycot tegen de spelers.

   1. BobbyHaarms

    Precies Amoede, zo zie ik het idem. Maar het lijkt wel of de meesten net doen of er niks loos is, en dat terwijl de toekomst van je club op het spel staat…wtf? Daarom nogmaals, niks doen is GEEN optie!

   2. pietprecies

    A je raakt ze niet eens in de portemonnee.. Die plekken zijn gewoon al betaald..

    B denk je nou echt dat als er anderhalf vak gedurende een helft leeg blijft, dat die raddraaiers in het bestuur ineens gaan zeggen: oh sorry kut, nee nu stappen we wel op! Tuurlijk niet..

   3. -buitenkantje rechts-

    Helemaal eens Amoebe.. 3wedstrijden zonder supporters..moet je kijken wat er gebeurt.. De hele media valt erover..Ajax zonder supporters.. Krijgt nationaler internationale aandacht..iedereen gaat zich erover uitspreken..reken maar dat er dingen gaan veranderen!
    Helaas weer een compromis…

  2. Litmanen

   je hebt gelijk Piet. Supporters zitten op de tribune. Die jonge ploeg heeft steun nodig en geen lege tribunes omdat een minderheid van schreeuwers dat vindt.

 4. Ramon1

  Ik snap het wel ze willen een statement maken en als het nog ergers word kunnen ze goed hele wedstrijden wegblijven

 5. Geroldkohlen

  of gaan en de wedstrijd de rug toekeren of gewoon niet gaan, met spandoeken bereik je niks!

 6. hackitjacki

  Dus ouders die met hun kinderen toevallig bij dat vak komen worden soort tegengehouden aangezien het word “geblokkeerd” en je “instructies” moet opvolgen.
  Wat een onzin dit, blijf dan lekker de hele wedstrijd weg. Nu halen ze toch we inkomsten eraan over…..
  En de spelers zullen vak 410 echt niet missen want laatste tijd maar bar weinig geuid te horen, behalve in topwedstrijden.

  1. pietprecies

   Viel mij ook op inderdaad, zal ook deels door de boycot zijn maar zo fanatiek als een jaar of 3 geleden is het allang niet meer helaas

 7. Heldenzoon

  Tuurlijk stapt iedereen in de top dan op, Wim Jonk zal president worden met La Ling als hoofdcoach en Johan Cruijff kijkt vanaf een afstand toe en knikt bemoedigend………

 8. KBouter

  Je zal maar geen seizoenskaart hebben en je woont ergens in het zuiden of noorden en je besloot vorige maand dat je samen met je zoontje naar Ajax gaat dit weekend.

  Staan ze je ingang te blokkeren die sukkels, en ze denken dat het nog helpt ook 1 helft niet aanwezig!!

  Kom dan gewoon helemaal niet, een leeg stadion gaat heel Europa over, wedden dat ze nerveus gaan worden?

  1. BobbyHaarms

   Dan moeten er wel tienduizenden medestanders zijn Kbouter, en daar wringt em nou net de schoen…

   1. Litmanen

    ja, want de meerderheid heeft wel hersens en wil gewoon een leuke wedstrijd van zijn cluppie zien. Ik hoop dat de ME een charge uitvoert als jullie gewone supporters tegenhouden. Stelletje opruiers!

    1. BobbyHaarms

     Dat zien ze idd graag Litmanen, figuren zoals jij die het allemaal wel best vinden, hun schouders ophalen en weer doorgaan alsof er niks is gebeurd. Maar jij vindt het toch al prima dat Cruijff is opgestapt en dat zooitje onze club naar de klote brengt dus tsja..

     1. Litmanen

      Je bent echt een hersenloos figuur als je na alles wat ik hier geschreven heb ik mijn schouders ophaal. Ik ben supporter van Ajax en onze jongens staan zaterdag op het veld en moeten drie punten pakken. Daar hebben ze alle steun bij nodig die ze kunnen krijgen.
      En dan ga jij met je debiele vriendjes buiten wachten tot de eerste helft voorbij is?

      Zie je nou zelf niet in dat je opruiend en totaal niet opbouwend bezig bent? Rellen maken, ja daar zijn we goed in, dat lost een hoop op. Toeschouwers die uit het hele land komen om hun ploeg aan te moedigen buiten houden?

      Ga lekker naar de Toekomst en ga ff aan Jonk vragen of hij alsnog aan tafel wil gaan zitten, dan is het hele probleem opgelost. En als Jaap de Groot nou ook nog eens zo vriendelijk wil zijn om twee maanden op vakantie te gaan, dan hebben we uit die hoek ook niets meer te vrezen.

      Maar goed, als jij je actie met je vriendjes nou verdubbeld, dan kunnen jullie thuis blijven zaterdag en hebben wij met zijn allen een mooie voetbalavond. Wat ben jij een onbenul zeg!

     2. BobbyHaarms

      Dank je Litmanen! En..lucht het op? Als je nou een beetje had opgelet (had ik je al eerder op gewezen) had je begrepen dat het niet om het team gaat maar om het bestuur, daar zijn wij pissed over! Schijnbaar zie jij mij als een jong doorgesnoven iemand die zaterdag de boel gaat verzieken en mensen tegen gaat houden. Nou dan pheb ik een nieuwtje voor je dat doe ik dus niet! Gevalletje vooroordeel dus. Verder dan frustratie over het bestuur en wat voor teringzooi ze achterlaten gaat het niet, maar goed jij hebt je conclusie al getrokken en doet verder niks en gelooft het allemaal wel hoe het bij Ajax verder gaat. Prima, jouw keuze, maar respecteer die van een ander dan ook droeftoeter!

    2. KBouter

     Zo te zien ben jij een echte D66 man, pappen en nathouden, er moet verdorie eens wat gedaan worden en gelul met je team in de steek laten..enja dan gaat het maar mis, maar dan hoop ik voor het bestuur dat het dit jaar HEEL erg mis gaat en overal naastgrijpen dat dan de pleuris uitbreekt!

     Er MOET gewoon wat gebeuren

     1. Litmanen

      ook thuisblijven. Harde actie!
      Als alle debieltjes thuisblijven is het voor de rest een stuk gezelliger.

     2. BobbyHaarms

      Blijf jij maar lekker thuis dan en geniet maar dat je “vriend” Cruijff opgestapt is en het bestuur er een teringbende van maakt, je vindt het wel best dus.

 9. Horst Blankenburg

  Zaken blokkeren is heel fout. Het moet een keus zijn van ieder persoonlijk. Je kan bij de ingang staan, met een verzoek en uitleg. De vaste kern zal dat volgen. Het is het beste om in de rust weg te gaan overigens, dat heeft meer impact. Nu krijg je de goede tegen je als je mensen tegen gaat houden. Graag nog even nadenken jongens.

 10. Billie

  Zeer slecht plan. Dit is alleen gebaseerd op sensatie en rotzooi trappen wat gevolgd wordt door volgesnoven raddraaiers. De echte Ajaxieden zijn weer de dupe. Ik kijk thuis wel.

 11. Mr Ajax

  Tja deze actie is waarschijnlijk goed bedoeld maar raakt in mijn beleving het bestuur geenszins dus als deze actie doorzet zal ik de wedstrijd op tv gaan kijken, het lijkt mij een betere actie om gewoon de hele wedstrijd niets te kopen qua versnaperingen in de arena. Daar worden ze pas zenuwachtig van!!

 12. ElSalvador

  Frank heeft altijd het team buiten schot gehouden en dus jammer dat nu het team door deze actie er de dupe van wordt.

 13. Ajax1958

  De tranen schieten in mijn ogen bij het lezen van die slappe reacties allemaal. Denken jullie dat de RVC/ bestuur hier wakker van liggen? Ze lachen ons allemaal uit. Op deze manier nemen we afscheid van Jonk en blijft het schorremorrie. Er moeten hardere akties komen.

 14. Widi

  Inkomsten binnen? Die gasten hebben toch allemaal een seizoenkaart! Het geld is al lang binnen.

    1. Litmanen

     Nou Appie Baantjer, als je goed had opgelet, dan had je dat geweten. Zoek het maar op, dan heb he ook nog wat aan je leven.

     1. Horst Blankenburg

      Goh, wat een vriendelijk antwoord op een vraag. Vroeg het me af omdat je een nogal uitgesproken mening hebt over als supporter wel of niet naar het stadion gaan als protest. Maar ach, een mening spuien is voor jou eenvoudiger dan een korte vraag beantwoorden. Stel je voor dat er iemand een mening over jou zou kunnen hebben. Prettig weekend.

     2. Litmanen

      Jij mag een mening geven over een Ajax supporter die in de Meer al met zijn opa naar het stadion ging toen alleen de eretribune nog overdekt was……….

     3. Horst Blankenburg

      Kortom je gaat al tijden niet meer naar het stadion. Wat de Meer hier mee te maken heeft ontgaat me een beetje. Maar fijn voor je joh. Ik heb nog naast Johan in het toilet gestaan. Ook zo belangrijk.

     4. Litmanen

      Ik ben aanwezig geweest bij alle grote finales, om te beginnen die op Wembley. Heb meer seizoenkaarten gehad dan jij de rest van je leven nog kunt kopen. Wat wil je nou eigenlijk. Bewijzen dat je een betere supporter bent omdat jij nu wel een seizoenkaart hebt? Fijn knul, wat zal jij je bekocht voelen dan.

      En ga nu maar iemand lastig vallen van je eigen niveau, een paar treetjes lager.

     5. Horst Blankenburg

      Beste Litmanen, over mijn stadion weet je helemaal niets. Jij hebt dus duidelijk nu geen seizoenskaart maar je schrijft wel dat de echte supporter op de tribune zit, ook komende zaterdag. Conclusie: jij bent geen echte supporter. Het zijn je eigen teksten. Was getekend: Appie Baantjer.

     6. Appie Baantjer

      Lees je eigen teksten nog even terug Litmanen. Je voetbal was stukken beter dan wat je schrijft. Het alsnog intrekken van een verklaring heet dat wat je nu doet.

 15. Ajax1958

  Misschien moet iedereen even “Iedereen treft blaam bij ontspoorde Ajax revolutie” lezen in VI en daarna zijn oordeel vellen.

Comments are closed.