Ook VVD wil opheldering over leeg uitvak bij FC Utrecht – Ajax

utrecht-ajax_logo

Na dat eerder de PvdA Kamervragen stelde wil nu ook de VVD opheldering over het besluit van burgemeester Jan van Zanen van Utrecht om Ajaxsupporters te weren tijdens de volgende editie van FC Utrecht-Ajax. Utrechtfans zongen tijdens de vorige editie van dit duel in Utrecht antisemitische liedjes. De KNVB legde daarop FC Utrecht een straf op; de Bunnikzijde moet leeg blijven tijdens de komende Utrecht-Ajax. Omdat de burgervader vreest dat de eigen aanhang elders in het stadion plaats gaat nemen verbiedt hij Ajax-fans af te reizen naar Utrecht.

Dat is natuurlijk de omgekeerde wereld, zo maakt ook VVD-Kamerlid Foort van Oosten duidelijk op NU.nl. “Ik heb de indruk van de burgemeester van Utrecht onvoldoende handvatten heeft om het kaf van het koren te scheiden. Anders overweegt hij zo’n maatregel niet.”

De Tweede Kamer debatteerde woensdagmiddag met minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur over de gang van zaken rond Utrecht – Ajax. Het valt vrij opmerkelijk te noemen dat dit debat er komt, aangezien burgemeesters via een upgrade van de Voetbalwet in september extra bevoegdheden kregen om raddraaiers te weren. PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch is van mening dat FC Utrecht zijn verantwoordelijkheid moet nemen. “De voetbalwet biedt genoeg mogelijkheden om raddraaiers uit de stadions te weren en ze te straffen.” De Supportersvereniging Ajax verwacht zelf spoedig meer te kunnen melden over het zetten van juridische stappen.

Bron: AjaxLife

Related posts

13 Comments

 1. Ricardo1903

  leuk dat de politiek zich er mee gaat bemoeien maar dit hoort normaal niet nodig te zijn hier is immers de KNVB voor eerlijk gezegt denk ik ook dat PvdA en vvd dit meer zien als zieltjes winnen beetje vragen stellen in de kamer maar besluiten maken ho maar …

  1. Remco425

   Het gaat hier om de wet en strafbare feiten die zijn gepleegd. fc utrecht helpt dus mensen die de wet hebben overtreden, hun straf te ontlopen. Dat kan gewoon niet. Dit gaat hoger dan de bevoegdheid van de KNVB. Het is goed dat de politiek zich ermee bemoeid. fc utrecht zou nu ook bestraft moeten worden voor medeplichtigheid aan het plegen van strafbare feiten.

   1. Ricardo1903

    he Remco ook de politiek gaat hier niet over als het zoals jij Zegt een strafbaar feit is dan zal het OM zich hier over moeten buigen de politiek creeerd alleen het wetboek maar beslist niet over het nakomen er van. de PvdA en de VVD bemoeien zich hier alleen mee on stemmen te winnen.

    1. Remco425

     Klopt, maar ze mogen er wel vragen over stellen. Het ministerie van justitie gaat hier namelijk wel over.

     1. Ricardo1903

      ja maarja zoals vandaag bekent is geworden worden er nu door Rutten van VVD ook vragen gesteld over de uitzend tijd en kanaal van Sesamstraat . ik bedoel er mee hun doen niets de politiek heb je niets aan. allemaal roepen ze wat om zieltjes te winnen maar niemand die een beslissing neemt. alleen het OM of de KNVB kan hier iets aan doen.

 2. polaroids

  Het is heel simpel, als de burgemeester van Utrecht zijn besluit handhaaft, dient de KNVB te bepalen dat Ajax de wedstrijd met 3-0 heeft gewonnen.

Comments are closed.