Ling stopt per direct als adviseur Ajax

Tscheu_La_Ling

Tscheu la Ling is per direct gestopt als adviseur van Ajax, zo laat een woordvoerder van de RvC weten. Ling werd door Johan Cruijff naar voren geschoven om de chaos die heerst bij Ajax door te lichten en een rapport op te maken waar aanbevelingen in zouden staan voor de club Ajax. Waarom Ling per direct is gestopt is nog niet bekend maar het is wel duidelijk dat het rapport nog niet helemaal af was. De voorzitter van de RvC, Hans Wijers, wil geen uitspraken doen over de aanbevelingen van Ling die in het rapport staan.   Of er een nieuwe adviseur komt is niet duidelijk, net zoals nog onbekend is of Ajax het rapport dat Ling schreef helemaal ter harte neemt. 

Bron: AD

Related posts

56 Comments

 1. FrankiC

  Geen opzienbarend bericht. Ling is niet iemand waarvan je vooraf denkt: die gaat hier de komende 10 jaar de kar trekken. Adviseren op afstand zonder verantwoordelijkheden. Niet meer aan beginnen dus.

  1. pietprecies

   Precies, net als Cruijff… Ik heb respect voor JC14 maar doe het of helemaal of helemaal niet want zo af en toe een belletje, een stroman (Ling) sturen en zo nu en dan vanuit je Spaanse villa een column schrijven is niet je club helpen.

   1. FrankiC

    Je hebt gelijk en toch ben ik altijd geneigd om een uitzondering te maken voor Cruijff! Misschien omdat hij vaak met rake en onverwachte statements komt….?

  2. Litmanen

   Eerst maar eens de reden afwachten, maar het zit er dik in dat de heer Ling nog wel een dikke rekening zal sturen voor zijn niet afgemaakte werkzaamheden.

   Overigens lijkt het er op dat Jonk nog steeds niet wil aanschuiven. Dus dan zijn we geen stap verder gekomen, behalve dan dat vdSar een makkelijker baantje heeft gekregen voor een beter salaris.

 2. Widi

  Ling was (soms) een fantastische rechtsbuiten. Maar hij is totaal ongeschikt voor welke rol dan ook bij Ajax. Hij mist het intellect en de diepgang om als adviseur of directeur op te treden. Ook zijn zakelijk inzicht is in bepaalde kringen erg overschat. In de RVC zitten intelligente mensen die ook zakelijk geslaagd zijn. Zij zijn zeer diplomatiek omgegaan met het “rapport” van Ling. Ze hebben hem hartelijk bedankt en zijn vervolgens overgegaan tot de orde van de dag. JC is de beste voetballer die wij ooit hadden. Ook een geweldige trainer. Maar als hij niet meer kan doen dan wat hij momenteel doet, gaat hij ons niet verder helpen. Het is goed dat Ling weg is en we moeten gaan kijken hoe we het zonder JC gaan doen.

  1. Velibor

   Intellect nee dat straalt vd Sar uit haha wat een gelul zeg,het moet je gewoon liggen man en maakt me niks uit of het Ling is of Lang maar er zullen er wel weer een paar verschrikkelijk meegewerkt hebben en zich gepasseerd gevoeld hebben.

 3. HURBIE

  Heeft hij soms gezien wat voor rotzooi het daar is ,of hebben de vriendjes hem weggewerkt

     1. Moosie

      Ja wat een gelul widi.
      hoe kom je er op dan ?
      Wat weet jij er nou van.
      Hij werd voor zijn advies juist wel heel serieus genomen en al zijn adviezen zijn uitgevoerd,dus je lult maar wat.
      Als je niet weet wat er aan de hand is zou het je sieren om niet dingen uit je duim te zuigen.
      Ik wordt zo moe van het anti kamp dat elk dom artikeltje aangrijpt om net als die Vermeulen van de nos,zielig hun gelijk te behalen.
      Als het je niet aanstaat wordt je toch lekker kakkerlak ofzo.
      Johan zijn beleid zal de komende jaren nog steeds de leidraad vormen,en alleen Johan kan de stekker eruit trekken.
      Lulletjes hier op de site of in de media in ieder geval niet.

     2. Widi

      Erg naïef om te geloven dat zijn adviezen zijn uitgevoerd. Ik zit in geen enkel kamp. Ik heb juist regelmatig, ook hier, betoogd dat we geduld moeten hebben en vertrouwen in JC. Maar eerlijk gezegd was het toch weer naar voren schuiven van Ling voor mij de ommekeer. Bovendien: als je puur naar de feiten kijkt, zie je geen resultaten van de revolutie. Er zijn best een paar goede jeugdspelers, maar die worden gewoon geboren. Enkele van de beste zijn zelfs weggehaald bij andere clubs. We spelen niet goed en niet mooi. We boeken ook geen goede resultaten. Ik vraag me zo langzamerhand af wanneer de effecten van de revolutie zichtbaar worden. Ik vrees nooit. Het probleem van de aanpak van JC is dat het alleen werkt als hij er zelf voortdurend of heel vaak bij is. Als anderen het moeten doen, lukt dat niet. Hij is niet voor niets uniek. We mogen hem niet kwalijk nemen dat hij niet meer de leeftijd heeft om er dagelijks te zijn. Dat moeten we accepteren. Tegelijkertijd moeten we ook kijken of we dan niet moeten bijsturen. Tot slot over jou: je loopt over van clubliefde. Jammer dat dit ertoe leidt dat je je dommig uit. Want ik weet er inderdaad wat meer van. Niet in de laatste plaats doordat ik een open blik hou. Dat maakt mij niet minder Ajacied.

     3. Ajax nr 1

      Widi om met Moosie te discussieren moet je in het Johan kamp zitten. Je kan niet voor Ajax alleen zijn zonder kamp. Ik ben net als jij voor een club zonder kampen. Als de naam Johan valt wordt Moosie al helemaal gek. Je heb gelijk Widi dat heet dom. Ik wil moosie niet aanvallen want we zijn allemaal in hart en nieren. De ene Ajaxsupporter ziet het sneller dan de ander. Deze fluwele Revolutie is voor nu het domste wat je nog aan moet houden. Er zitten nu bij Ajax zoveel ex topvoetballers aan de top die alleen maar oog voor geld hebben en dat gaat tekosten van het voetbal en de organisatie. De RvC is al te bang om sommige beslissingen zelf te nemen en het bestuur loopt met alle winden mee omdat ook hun het niet meer weten. Moosie zeg altijd Johan kamp of een ander kamp. Ik zeg laat de kampen los een vaar met zijn alle een kant op die los staat van alle kampen die er volgens sommige zijn. Laten we opnieuw beginnen met alle neuzen in het bestuur en RvC en de rest eromheen de zelfde kant op. Zowel trainers,staf,enz allemaal. Als je nu niets doet is het straks te laat. Het zal moeilijk zijn maar het is niet onmogelijk.

 4. San Marco

  Hij wilde lingsaf… En Ajax ging rechtsaf!
  Kunnen dus weer van vooraf aan beginnen, zucht…
  Wanneer wordt het daar nou eens rustig, mannen?!!

 5. -buitenkantje rechts-

  Ling is binnen gehaald als adviseur en zou een rapport schrijven met aanbevelingen.. Nu ligt er geen rapport en is hij per direct gestopt.. Of hij was niet capabel genoeg..of hij werd niet serieus genomen..of heeft ruzie gehad met een van de ego’s die in het bestuur/ RvC zitten..of misschien wel alle genoemde.
  Nu lijkt het allemaal verspilde energie..

  1. Moosie

   Sorry Buitenkantje ,maar dat rapport was allang af.
   hij was door de RVC gevraagd om daarna nog langer aan te blijven als adviseur en daar is hij nu mee gestopt ,maar niemand weet nog waarom.
   Dat is niet naar buiten gebracht.
   Dus wat al die anti klojo’s nu roepen is gebaseerd op hun eigen natte droom,maar heeft niets met waarheid te maken.

 6. lezerG

  Mooi dat Ling vertrekt. Het wordt tijd dat Ajax 2.0 gaat worden gevormd. Geleidt door moderne mensen met verstand van de huidige tijd en niet al die fossielen met hun verjaarde kennis. Laat Ling lekker in Slowakije ballen en JC van de zon in Barcelona genieten. Dan kunnen we hier met nieuwe, frisse mensen aan de slag en net zo’n internationale revolutie gaan ontketenen als begin jaren ’70. Want dat is waar Ajax voor hoort te staan: fris, modern, vooruitstrevend en leidend.

  1. Moosie

   het feit alleen al dat je Johan een fossiel noemt geeft al weer dat a geen respect hebt en B of niet begrijpt wat hij met Ajax wil of c dat je niet de moeite hebt genomen om je in de materie te verdiepen.
   lekker makkelijk vanaf de zijlijn je onbeschofte domme menig geven ben je dan weer wel goed in.
   Wat een bullshit.
   Ajax heeft op dit moment juist wat de jeugdopleiding betreft weer een leidende rol.
   Dat er bij het eerste niets mee gedaan wordt in totaal niet bij Johan neer te leggen.
   Dus doe dat dan ook niet.

 7. BobbyHaarms

  Jammer dat het zo moet lopen. Ik heb 100% vertrouwen in de lijn Cruijff en van mij hoeft Johan als ADVISEUR niet continue bij Ajax rond te lopen wat sommigen schijnbaar normaal vinden als je 68 bent en die dan gelijk maar wegzetten als fossiel….maar hieruit blijkt wel eens te meer dat de neuzen nog steeds niet dezelfde kant uit wijzen en DAT is het grote probleem en verklaart grotendeels de onrust. Volwassen mannen die zich gedragen als kleuters en maar 2 dingen voor ogen hebben: geld en macht. Bij Johan gaat het puur om clubliefde en dat is iets wat links en rechts nogal ernstig ontbreekt….

 8. Wembley71

  Zolang de bestuursstructuur blijft zoals die nu is blijft gezeik tot in “den doet” duren. Da’s logisch……

 9. Moosie

  Reactie op widi.
  Toch grappig dat semi-intelectuele mensen als jij even komen vertellen dat er dit of dat moet gebeuren.
  En dat dan enkel en alleen op een onderbuikgevoel over Ling.
  Daarover valt dan voor jou de revolutie omver.
  Over een beetje dom gesproken.
  De zaken waar jij verstand van hebt zullen wel op een ander vlak liggen maar aangezien ik jou verder niet ken kan ik daar ook niet over oordelen.
  Wel is een feit dat jij over de jeugdopleiding oordeelt alsof er niets gebeurt en alle talenten toch wel zouden bovendrijven.
  Eigenlijk kunnen we de opleiding wel opdoeken zoals jij het hier brengt.
  Gewoon wat kopen en de rest wat laten aankloten.
  Tja het lijkt mij niet echt oppertuun,en al loop ik over van clubliefde,ben ik van mening dat jij nog naiever bent dan een dom blondje met paars haar.
  Het zou je sieren als je eerst echt meer informatie over de opleiding had gehad en ook met echte argumenten tegen Ling was gekomen want nu klets je maar wat.
  Met vriendelijke groet Moos

  1. Widi

   Nee. Niet zomaar kopen. En ook echt wel goed met jeugd blijven of gaan werken. Ik ken jou ook niet, en daarom herkennen we elkaar niet op de Toekomst. Ik weet meer van de opleiding dan jij denkt. En ook van Ling. Tot slot: ik weet ook hoe het woord “intellectueel” gespeld dient te worden.

   1. Moosie

    Als je meer weet moet je man en paard noemen.
    maar dat doe je niet.
    Wel kun je zeuren over een l te weinig.
    Er komen geen echte argumenten uit je toetsenbord.
    En ik weet zeker dat je meer zo’n figuur bent die niet op de toekomst komt want anders zou je niet zo over het plan Cruijff oordelen.
    Tenzij je natuurlijk zelf op een zijspoor bent beland.
    Het maakt mij ook voor de rest niet uit want cinaedia als jij lopen er genoeg rond bij Ajax.
    Als je de geschiedenis van de club kende zou je hebben geweten dat als je een opleiding veranderd ,dat ettelijke jaren in beslag gaat nemen.
    En dat je dus geduld moet hebben.

    1. Widi

     De geschiedenis van de club? Alle Europacups zijn tijdens mijn leven gewonnen. Bij hoeveel was jij er?

     1. Moosie

      noem nou gewoon man en paard spintrela.
      Ik ben op een paar wedstrijden na bij alles geweest van af 1976 dus lul niet.
      jij weet toch dingen over Ling.

 10. Always4Ajax

  Het is ongelooflijk hoeveel mensen weer een mening geven zonder enige achtergrondkennis en zonder ook maar ooit op de toekomst te hebben rondgelopen. Ik denk dat niemand hier ook maar een letter van het rapport van Ling heeft gezien en dat niemand hier ook maar een woord heeft gehoord over het stoppen van Ling als adviseur. Maar de meesten hier weten toch op de een of andere wonderlijke Hans Kazan manier exact hoe het in elkaar steekt. Wonderlijk.

 11. Remco425

  Ik heb hier geen mening over. Ik weet gewoonweg de reden niet. En ik denk niemand hier.

 12. Slingertje.

  Het begint weer op een slangenkuil te lijken bij Ajax.
  Laat degenen die niet in het belang van Ajax kunnen denken en werken lekker oprotten.

 13. Iceman

  Goed bezig hoor in Amsterdam bij ons aller Ajax heel goed nog meer onrust creëren. Cruijff wil een module oprichten net als bij Bayern München dat oud spelers er samen werken in belang van de club de club beter maken maar maken de oud Ajax spelers zich alleen maar beter hun portemonnee’s goed en strak vullen en de club gaat naar de klote men gunt elkaar niks onderling bij Ajax heel goed bezig echt top hoor..

 14. KBouter

  Volgens mij voetballen er talenten genoeg in de jeugd, die zijn nog te jong en dat komt vanzelf. Ik denk dat individuele trainingen wat die jongens krijgen beter voor ze is dat teambelang.

  Dat mensen negatief en zich tegen de revolutie keert ( ikzelf ben 100% voor Cruijffs aanpak) komt volgels mij door wanbeleid van Overmars-Bergkamp -de Boer.

  Afspraak was dat heel Ajax hetzelfde systeem zou spelen, aanvallend attractief voetbal zoals ze op de toekomst wel spelen. Technissche staf van Ajax1 maakt er volgens mij een zooite van, mooi een atractief aanvallend voetbal heb IK van Ajax1 al een paar jaar niet meer gezien, met uitschieters in de tijd dat Eriksen enof Vertonghen er nog waren.Ajax1 speelt heel anders dan wat ze horen te spelen, en ik vind dat vd Sar deze heren erop aan moeten spreken. Het is 1 drama wat we voorgeschoteld krijgen, tikkie terug en tikkie breed is nu de slogan terwijl je zo snel mogelijk naar het doel van de tegenstander moet. Aankopen die werkelijk nergens op slaan, Duarte-Viergever-vd Hoorn-Heitinga-Sana-Zimling- en mischien nog wel een paar zijn alweer weg of mogen weer vertrekken en kunnen het niveau niet aan, dat niveau dat gedaald is tot het niveau van Hongarije.

  Daar mag best iets over gezegd worden..ik vind dit erg zorgwekkend en ik vrees echt dat er vandaag of morgen weer trammelant komt, dat bv Johan Cruijff zelf ingrijpt zodat de technische staf moet wieberen, dan is het weer een puinhoop bij mijn geliefde clubje, ik hoop dat ik het mis heb, maar ik vrees wel.

  1. Always4Ajax

   Widi, niet in raadsels praten. Als je hier gaat verkondigen meer te weten dan de gemiddelde supporter hier dan moet je openheid van zaken geven of je snavel houden. Je verschuilen achter een nick en dan zeggen dat je meer weet over interne zaken is niet erg geloofwaardig.

 15. Always4Ajax

  Kon het proberen toch? 🙂 hij klinkt een beetje als een vader waarvan het zoontje net van Ajax te horen heeft gekregen dat hij het maar eens bij Feijenoord moet proberen 🙂

Comments are closed.