Salaris Van der Sar kan in nieuwe functie oplopen tot 550.000 euro

0308ajax-excelsior_seedorf_vdsar

Edwin van der Sar ziet een functie als Algemeen directeur bij Ajax voorlopig nog niet zitten en heeft daarom de functie van directeur externe relaties op zich genomen. Financieel zal de oud-keeper in deze functie ook wel rustig kunnen slapen want aan de functie hangt een salarisstrook van maar liefst 250.000 euro en dat kan met een maximale bonus oplopen tot 555.000 euro. Algemeen directeur Dolf Collee krijgt een bruto jaarsalaris van 195.000 euro. Hij maakt geen aanspraak op bonussen.

Van der Sar zal als eerste doel hebben om de onrust bij Ajax weg te nemen en dat richt zich vooral op het technisch hart waar Van der Sar nu voorzitter van is. Hij moet de kloof tussen de jeugdopleiding (onder leiding van Wim Jonk) en het eerste elftal (Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Marc Overmars) helpen dichten. Beide geledingen zijn het fundamenteel oneens over de te varen technische koers van Ajax.

Omdat Marc Overmars is aangesteld als directeur spelersbeleid en zich zal gaan richten op het aan- en verkoopbeleid van Ajax en de spelerscontracten neemt Van de Sar de functie van voorzitter van het technisch hart over en krijgt hij tevens de overige voetbalzaken in zijn portefeuille. Vanaf 13 november zullen Van der Sar en Collee starten in hun nieuwe functie waarbij het de bedoeling is dat Collee een jaar directeur blijft en Van der Sar gaat klaarstomen voor de functie van Algemeen directeur.

Bron: Het Parool

Related posts

59 Comments

  1. FrankiC

   Buitenproportioneel en slaat nergens op, maar wat me nog meer verbaast: waarom zou een directeur externe relaties recht hebben op bonussen? En dat omdat iemand vroeger goed een bal kon vangen (maar nu als bestuurder tekort schiet).

   1. Litmanen

    In plaats van een salarisplafond bij de spelers kunnen ze dat beter doen bij de directie. Van al dat geld kunnen we onze beste spelers misschien wel twee jaar langer vasthouden.

   2. Remco425

    Misschien voor het afsluiten van sponsorcontracten die vele miljoenen opleveren? Want dat valt ook onder externe relaties. Van der Sar heeft een veelvoud van z’n salaris binnengehaald voor Ajax, dus is hij dat dubbel en dwars waard en is het zeker niet buitenproportioneel.

 1. Iceman

  Ach maar natuurlijk doe maar even een flinke schep er boven op hij zal het wel verdient hebben (denk ik). Maar de selectie versterken ho maar dat is niet nodig gaat heel goed daar zo straks lezen wij dat Marc netto ook een flinke klap kan maken top belijd jongens bij mijn club Ajax.

  1. Remco425

   Spelers aantrekken valt niet onder zijn portefeuille. Het afsluiten van sponsorcontracten die vele miljoenen opleveren wel. En dat doet hij meer dan goed. Wel weten waar je over praat en geen appels met peren vergelijken.

   1. HURBIE

    Ik hoop ook maar dat het goedkomt Tevens hoop ik ook dat hij ook ziet dat het niet zo moet als bij het nederlands elftal wat ook bij ajax vaak gebeurd ,er is meer ervaring nodig in de ploeg zodat het geen kleuterklas word

     1. woody79

      ik vraag me af of ervaring het probleem is. volgens mij kun je met 11 jonge honden alles aan. je moet ze alleen niet te strak houden anders worden ze vals!

 2. Ram88

  Niet dat ik het verdien maar persoonlijk vind ik dat de algemeen directeur niet schAndalig veel verdient hij houd er misschien 12 duizend netto per maand aan over en als je dat vergelijkt met een aantal directeuren van goede doelen instanties dan valt het wel mee

  1. rickert

   dus omdat er in andere hoeken veel verdiend wordt, is dat dan ineens wel aanvaardbaar…. cirkelredenatie vind je niet
   .. het is toch gewoon te belachelijk voor woorden deze aantallen…

   1. Remco425

    Zeker in de wereld van het voetbal is dit meer dan aanvaardbaar. Trouwens ook in het overige bedrijfsleven. De meeste directeuren van bedrijven die met omzetten in deze orde van grote werken verdienen meer…

    1. Velibor

     Jawel maar directeur externe relaties is volgens mij gewoon een deftig woord voor gastheer en dan word hij toch redelijk betaald,niet overdreven maar ik vind het zat,ik doe het voor de helft ?

     1. Remco425

      Maar ik denk dat jij ook voor de helft van het salaris van de spelers op het veld wilt staan, maar dat kan jij ook niet. En het is meer dan het zijn van gastheer. Externe relaties zijn erg belangrijk, in het bedrijfsleven, maar ook in de voetballerij. En niet alleen relaties met grote (potentiele) sponsors, maar ook met andere voetbalclubs. Daarbij, met de huidige sponsorcontracten heeft Van der Sar vele miljoenen binnengehaald en is hij dat salaris dus dubbel en dwars waard.

 3. paullus

  Het is geen club liefde
  Maar geld liefde ondanks dat de meeste daar een rekening hebben met 6 nullen

  1. Velibor

   Zal best maar die werken er dan hard voor als het goed is en dat komt bij vd sar niet echt zo over!

 4. Remco425

  Was te verwachten dat vrijwel iedereen hier het veel te veel geld vindt. Want een ander niets meer gunnen dan jezelf krijgt is typisch Nederlands. Maar draai het eens om. Hij maakt veel meer uren voor Ajax dan alle spelers en die verdienen vrijwel allemaal meer. In dat licht valt het dus wel mee en heeft hij er gewoon recht op.

   1. Remco425

    Zoals het communisme dus eigenlijk. Sorry, maar iemand die per jaar zeg 15M verdiend voor een club/bedrijf heeft recht op een hoger salaris dan iemand die een paar ton voor een club/bedrijf binnenhaalt. En Van der Sar haalt die 15Mper jaar binnenvoor Ajax middels de sponsorcontracten die hij afsluit.

     1. Remco425

      Vind ik wel. Ik ben niet iemand die het een ander misgunt omdat ik het zelf ook niet krijg zoals veel Nederlanders.

 5. Mooi

  Ik begrijp het niet meer ,het Nederlandse voetbal bloeit helemaal dood is niet om aan te zien en iedereen wordt maar stinkend rijk .

  1. Mijn Club

   BLOED dood. Als het NL voetbal zou bloeien, zou dat juist mooi zijn 🙂 Sorry, ik zeg maar

 6. Always4Ajax

  Gaan we nu over deze salarissen van van der Sar en consorten zeuren? Kijk eens wat die spelertjes in hun zak stoppen. Daar gaat het grote geld naar toe hoor.

  1. Remco425

   Wederom mee eens A4A. En Van der Sar doet heel wat meer en verdiend veel meer voor de club dan die spelers.

 7. skel

  Wie er ook op welke plek zit er verandert toch niets. Handen op knip, jonkies in het veld en al 5 jaar Europees een nul….. Vooral doorgaan

 8. Always4Ajax

  Trouwens, Hazenbroek uit België lijkt me wel een goed bestuurder. Die maakt mensen pas echt beter.

  1. Moosie

   Bij pisvee en die kakkerlakken verdienen ze het dubbele en dat vinden die azijnpissers hier op de site wel goed beleid.
   Dus het zal wel weer aan mij liggen maar ik snap dat niet.
   En bij pisvee verdampt de winst waar ze bij staan door de enorme kosten van de selectie, en als ze geen CL spelen kunnen ze weer naar de gemeente.
   4 miljoen winst hadden ze na 50 miljoen transfer inkomsten ja dat is pas beleid.

 9. -buitenkantje rechts-

  Salaris interesseert me niet.. Je krijgt wat je verdient. Wat mij interesseert is het beleid van Ajax. Zijn we bestuurlijk sterk genoeg om Ajax aan de top te krijgen en te houden.. Lopen er teveel ego’s rond die botsen en daardoor niet het Ajaxbelang voor ogen hebben.. Is van der Sar de persoon om conflicten uit de weg te ruimen..

 10. KBouter

  Ben benieuwd of vdSar met dit riante salaris zometeen Marc Overmars, Dennis Bergkamp en Frank de Boer op hun vingers gaan tikken, meppen..dat ze niet de lijn Cruijff volgen met attractief voetbal, zoals afgesproken is en zoals ze op de toekomst WEL doen!

  Ruimen die drie..jammer ik was vroeger mega fan van Bergkamp, maar ook hij steunt niet de lijn Cruijff, de jeugd en het eerste spelen hetzelfde.

 11. Always4Ajax

  Spelers zie je. Van der Sar is voor 90% achter de schermen bezig. Heb jij daar zicht op? Lijkt me niet dus je kent zijn inzet niet. Toch?

  1. Remco425

   Het enige dat we van Van der Sar weten is dat hij sponsorcontracten heeft afgesloten die vele miljoenen opleveren. Dus alleen daarmee heeft hij dit salaris al verdiend.Afgezien van alles dat hij doet dat we niet weten.

 12. Gert Ajax

  Niemand hier kent de agenda van van der sar dus kan je niet weten of die hard werkt.
  Het zijn gewoon ordinaire zakkenvullers die mensen zoals flappie van der sar heeft in zijn keeperscarriere genoeg verdient waarom dan het dubbele verdienen dan de andere directeur clubliefde………

  1. Remco425

   Niemand, dus jij ook niet. Maar door hem als ordinaire zakkenvuller bestempelen bekritiseer je hem wel op een schandalige manier zonder er ook maar iets vanaf te weten. Wat ik wel weet is dat hij de sponsordeals doet. Oftewel zo’n 15M per jaar voor de club verdient. Alleen daarmee al. Niemand anders binnen de club krijgt dat voor elkaar.

Comments are closed.