Bazoer: ‘Cocu zag me puur als centrumverdediger, ik mocht geen rushes maken en besloot te vertrekken’

0820ajax-jablonec_bazoer

Riechedly Bazoer vertelt in een interview met Voetbal International van deze week over zijn transfer van psv naar Ajax in 2012. Volgens de talentvolle middenvelder was de reden voor zijn vertrek uit Eindhoven een meningsverschil over de positie waar hij speelde. ‘Bij psv speelde ik centraal achterin en wilde ik rushes naar voren kunnen maken. Maar dat mocht niet van de trainer, ik moest achterin blijven hangen. Dat is tegen mijn natuur in. Toen heb ik voorgesteld op het middenveld te gaan spelen, maar mijn jeugdtrainer Phillip Cocu zag me puur als centrumverdediger. Ik dreigde vast te lopen en besloot dat ik beter kon vertrekken”, aldus Bazoer.

Het had niet veel geschilt of hij was naar Engeland vertrokken. “Ik was al bijna rond met Manchester City. En toen meldde Ajax zich. Maar mijn moeder zag een transfer naar Manchester City niet zitten. Ze vond het beter dat ik voorlopig in Nederland zou blijven.’

Bazoer begon bij Jong Ajax waar hij een lastige start kende. ‘Er zijn meer jongens die het moeilijk hebben in Jong Ajax, nadat ze aan het eerste elftal hebben geroken. Dan komt het voor een groot deel aan op mentale kracht. Frank de Boer zei tegen me dat, zodra ik bij Jong Ajax tot de beste spelers ging behoren, mijn kans in het eerste vanzelf komen. Die woorden heeft hij waargemaakt’, aldus Bazoer.

Het complete interview van VI met Bazoer is hier te lezen.

Related posts

13 Comments

  1. BobbyHaarms

   Weergaloos talent. Samen met Riedewald Ajax’ hoop in toekomstige dagen..en een zeer verstandige moeder!

 1. -buitenkantje rechts-

  Kan echt een hele goede speler worden! Met nadruk op worden.. Is heel sterk aan de bal, maar zonder bal laat hij nog wel steekjes liggen.. Maar is een groot talent. Nog 5 jaar bij Ajax blijven..

 2. hackitjacki

  Kan Ajax die Locadia niet overnemen? Heeft het niet naar zijn zin daar en zou best goed bij Ajax kunnen passen denk ik.

Comments are closed.