Heitinga en Sanogo wegens blessures niet in selectie; Younes en Serero wel

ajax-celtic_logo

Johnny Heitinga zit niet bij de wedstrijdselectie voor het duel tegen Celtic van aanstaande donderdag. De verdediger is licht geblesseerd. Hij trainde woensdag apart van de groep met een fysiotherapeut. Ook Yaya Sanogo ontbreekt vanwege lichte fysieke klachten in de selectie tegen de Schotten. Riechedly Bazoer er ook niet bij vanwege een schorsing na zijn rode kaart tegen Jablonec.

De Duitser Amin Younes zit na zijn goede optreden met Jong Ajax tegen Telstar daarentegen wel bij de groep. Ook Mitchell Dijk is weer volledig fit en zal donderdagavond waarschijnlijk in de basis starten. Thulani Serero zit voor het eerst dit seizoen weer in de wedstrijdselectie. De Zuid-Afrikaan liep tijdens het trainingskamp in Oostenrijk een blessure aan zijn enkel op, maar is inmiddels volledig hersteld. Zowel Younes als Serero maakten dit seizoen nog geen officiële minuten in het eerste elftal.

De volledige selectie:
Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Mike van der Hoorn, Viktor Fischer, Daley Sinkgraven, Arek Milik, Davy Klaassen, Amin Younes, Lasse Schöne, Anwar El Ghazi, Jairo Riedewald, Kenny Tete, Thulani Serero, Nick Viergever, Nemanja Gudelj, Diederik Boer en Mitchell Dijks.

Bron: Ajax.nl

Related posts

9 Comments

 1. De Ajacied

  Serrero die kunnen we morgen wel gebruiken denk ik toch?
  En younes verdient ook een kans, waarom is hij anders gehaald?

  1. FrankiC

   Ja, waarom zijn ze gehaald? Da’s een goeie, maar vooral geen reden om ze op te stellen. Dat geldt voor Heitinga en Sanogo veel meer dan voor Younes en Serero, die wil ik best in de basis zien.

 2. FrankiC

  Ook als ze niet geblesseerd waren lijkt me dit een logische keuze. Van mij mogen ze beide in de basis. Maar het is de vraag of FdB er ook zo over denkt

  1. Litmanen

   Heitinga is nog geen dag fit geweest en het is de vraag of hij dat nog word. Ik blijf erbij: rot voor hemzelf, maar Johnny is een miskoop.

 3. -buitenkantje rechts-

  Ik denk dat Frank vast houdt aan zijn vertrouwde team.. Dus met Klaassen, Bazoer en Gudelj op het middenveld. Younes en Serero mogen alleen hopen op een invalbeurt.. Voor Schöne zie ik al helemaal weinig perspectief. Misschien als FdB Klaassen laat doorschuiven naar de spitspositie als Milik niet presteert, dat Schöne dan op 10 kan spelen.

Comments are closed.