De Boer stelt doelstelling bij: ‘Halve finale Europa League bereiken’

0729frankdeboer

Frank de Boer heeft na de uitschakeling tegen Rapid Wien de doelen bij moeten stellen binnen Ajax. Na de overwinning op AZ liet de oefenmeester weten dat het bereiken van de halve finale van de Europa League het volgende doel is wat hij momenteel nastreeft. Ajax zal dan over twee wedstrijden af moeten rekenen met FK Jablonec om de groepsfase van de Europa League bereiken. Op nationaal gebied bereikte De Boer gisteren een mijlpaal. In Alkmaar boekte hij in zijn 154ste duel de honderdste zege als trainer in de eredivisie. 38 keer speelde Ajax onder zijn leiding gelijk en 16 maal werd verloren.

Bron: De Telegraaf

Related posts

67 Comments

        1. AjaxKat

          Ja, FdB heeft nog geen week geleden de, naar eigen zeggen, “wedstrijd van het seizoen” verloren zien gaan. Dan kun je beter pas op de plaats maken en minder hard iets roepen om het Dries Mertens-effect te beperken.

      1. FdB=Ajax

        Eens. Je mag best optimistisch zijn (ben ik zelf ook meestal), maar niet nadat je net bent uitgeschakeld door Rapid Wien. Op basis waarvan wil je de halve finale halen dan?

      1. CactusMokum

        goede instelling ja! ambitieus ja! maar al 4 seizoenen roept hij Europees overwinteren in de CL en dat is tot op heden ook niet gelukt…..juich het wel toe uiteraard

        1. antonajax

          Klopt en ben ik wel met je eens. Alleen moet je ook niet vergeten dat Ajax vaak pech had. Lees: doelpunt vallotelli(AC Milan) 1 doelpuntje tekort om door te gaan. En zo waren er nog wel een paar momenten dat het echt niet mee zat

          1. CactusMokum

            ja klopt veel pech en goede wedstrijden tegen niet de minste ploegen!! maar als je halve finale zegt kan je net zo goed finale zeggen of winst

          2. TimFK90

            Ik word nog steeds badend in het zweet wakker ‘snachts van een zekere wedstrijd met een kroaat en een knipoog…

  1. BenitoAjax

    Als je toch al zo hoog inzet zeg maar gelijk de finale. Verder denk ik dat ze zich nog moeten verbeteren en nog beter dan tegen AZ moeten gaan spelen! Dan geloof ik onze Frank wel.

    WZAWZDB in goede en in slechte tijden.

  2. Iceman

    Ja mooie doelstelling Frank maar probeer maar eens eerst je zelf te plaatsen voor de Europa League en dan zien we wel verder lijkt mij een prima plan???

  3. Mokum76

    Realistisch of niet….. Het mag tijd worden dat Ajax weer eens ver door stoot in Europees verband!

  4. Didron

    Klinkt als een goed plan! Goed voor het zelfvertrouwen denk ik! Maar eerst maar even plaatsen voor de groepsfase!!

  5. 040-Ajacied

    Waarom halve finale??!! Als je die verwacht te halen kun je net zo goed meteen de EL winnen als doelstelling nemen!!!

  6. pietprecies

    En dan treffen ze straks in de kwartfinale Southampton ofzo en is die doelstelling weer van de baan onder het mom van we waren beter en hadden de controle..

  7. Fvanr

    Één overwinning op een vermoeide club AZ na lange reis europaleaque en gelijk al denken dat we weer heel wat zijn. Zorg maar eerst een stabiele eerste plaats in de Nederlandse competitie.

    1. BobbyHaarms

      Terechte uitspraak van Frank de Boer. Dit elftal barst van het talent met Bazoer en Sinkgraven als uitschieters momenteel..een club als Ajax mag, nee MOET ten alle tijden dit niveau nastreven, realistisch of niet op dat moment want de mogelijkheid is er gewoon. Dat dit niet altijd lukt is inherent aan zo’n jonge ploeg, maar binnen 2 jaar zie ik dit elftal echt ver komen als de kern bij elkaar blijft. Links en rechts zullen er zeker mutaties komen in de toekomst, maar ik blijf 100% vertrouwen houden in de ploeg en in Frank….komt goed!

  8. Johndevlam

    Dit is alleen haalbaar als er op de juiste momenten de juiste beslissingen worden genomen door de technische staf en de spelersgroep. Dit wil dus zeggen dat als je van een achterstand terugkomt zoals tegen rapid wien je achterin ervaring nodig hebt om de rust te bewaren. Dus dan zal heitinga daar voor moeten zorgen en de jongelingen daarin moeten steunen dan is het wellicht haalbaar.

  9. ritchy

    houd je dan ook de ervaring op de bank en als je de doelstelling niet haalt wat doe je dan ipv van te zeggen we hebben de jongste ploeg ooit

  10. Slingertje.

    Dat is allemaal leuk en aardig maar laat Ajax eerst de groepsfase maar eens halen en dan afwachten wat we daarin tegen gaan komen en of we kunnen overwinteren en dan zien we daarna wel verder.

    1. Remco425

      Dat is dus een doelstelling van niks. Totaal niet ambitieus. natuurlijk moeten we die halen…

  11. Mijn Club

    Beetje vreemde doelstelling, als je niet eens weet tegen wie je gaat spelen. A) eerst winnen van Jablonec B) wie zijn de tegenstanders in de poulefase (weet je niet) en C) mocht je al verder komen, kun je zomaar tegen een topper moeten spelen en dan is het hoogstwaarschijnlijk exit. Ik bedoel maar: doelstelling is leuk, maar helemaal nergens op gebaseerd!

  12. Geroldkohlen

    frank gaat er dus vanuit dat we jablonec verslaan! hoop dat hij gelijk heeft maar ik ben nog niet overtuigd, vorig jaar verloren we van dnjepr in EL en nu verloren we van rapid, dus op basis waarvan ambieert hij dit? door de wedstrijd tegen az? kom op we speelden tegen een az dat zwakker is geworden sinds vorig jaar en speelt met spelers die vorig jaar in de jl speelde of die gedegradeerd waren met hun club! het begin is er ,ik ben nog niet overtuigd.

    1. Beer van de Meer

      Je bent wel Ajax fan hoor. Die heeft standaard vertrouwen en standaard de overtuiging dat elke wedstrijd wordt gewonnen. Simpel.

    2. Remco425

      Je hebt het over Dnjepr, maar die stond toevallig wel in de finale en tot die finale was Ajax de enige die wel een wedstrijd van ze heeft kunnen winnen. Is dus wel gebleken dat het niet zo maar een ploegje was.

  13. N-AFCA

    Ik heb het idee dat Frank een beetje het zicht op de realiteit kwijt is. Het is een mooie doelstelling maar is het realistisch? In mijn ogen niet. Ik hoop dat hij en het team het tegendeel bewijzen!

  14. Joep

    Goed om doelstelling van te voren bepalen. Laten we in de EL eerst maar eens zorgen dat we overwinteren en dan kijken we wel weer verder.

  15. ajacied078

    pff wat een onzin weer. je wordt uitgeschakeld door rapid wien frankie! daar in die poule fase van de el zitten wel wat betere clubjes! laat staan dat je makkelijk van jablonec gaat winnen! voor het Nederlands voetbal is elke Europa cup ronde een bonus op dit moment. dan moet je echt niet je elftal druk op gaan leggen met dit soort uitspraken. maja van fouten leert men frankie? of toch niet… we zullen zien wat er van komt

  16. pacotaco

    we zitten nog niet eens in de groepsfase en we gaan al voor de halve finale. pfff overschatting much?

  17. Toppertje

    Jezus wat een onzin. Op dit moment past bij Ajax Europese bescheidenheid. Tuurlijk wil je zover mogelijk komen maar zonder de tegenstanders te kennen is het voor Ajax flauwekul om een dergelijke doelstelling te hebben. Maar goed als Frank dat wil dan ben ik ook benieuwd naar de consequenties als de doelstelling niet gehaald wordt. Zo werkt dat nu eenmaal.

    1. Remco425

      Nee hoor zo werkt dat niet en wat moet hij dan zeggen? Dat hij denkt dat ze de groepsfase toch niet halen? Hij laat zien aan zijn spelers dat hij vertrouwen in ze heeft. Dat lijkt me alleen maar goed ipv zeggen dat ze er niets van kunnen.

      1. Toppertje

        Onzin een manager die zijn doelstellingen niet haalt kan daar op afgerekend worden. Geldt zeker in het voetbal. Je wordt uitgeschakeld door de nr 2 van Oostenrijk met 5 doelpunten tegen in 2 wedstrijden. In de EL doen nog veel betere teams mee dan Rapid. Tuurlijk mag je ambitieus zijn maar niet handig om een dergelijke doelstelling zo te formuleren. Kan best anders.

        1. Remco425

          Het is zijn eigen doelstelling, geen doelstelling die hem van boven opgelegd is. Hij is trainer geen manager en heeft ook te maken met omstandigheden waar hij geen vat op heeft. Als een spits zichzelf de doelstelling oplegt 25 doelpunten te maken, moeten we hem dan ook ontslaan als hij er maar 24 maakt?

  18. Hika77

    Mooie doelstelling. Je moet een beetje geluk hebben met de loting maar ik denk zeker dat het haalbaar is.

  19. Remco425

    Prima doelstelling! Mensen die zeggen dat het te hoog gegrepen is streven niet het hoogste na en zijn Ajax-onwaardig.

    1. Toppertje

      Wat een lulkoek zeg. Dus als we jouw volgen moeten we voor volgend jaar het winnen van de CL als doelstelling hebben anders zijn we Ajax onwaardig. Blijkbaar weet je niet helemaal hoe je doelstellingen formuleert. 1 van de aspecten daarbij is dat een doelstelling realistisch moet zijn. Op dit moment is de halve finale dat gewoon niet. Dat wil overigens niet zeggen dat het onmogelijk is. Als jezelf wat meer ervaring krijgt met het formuleren van doelstellingen zal je het verschil tussen niet onmogelijk en realistisch begrijpen.

      1. Remco425

        Dat is de grootste onzin wat je nu zegt. Hij heeft het nu ook niet over finale Europa League, dus waarom wel finale CL? Europa League en CL zijn 2 heel verschillende toernooien en halve finale EL is realistisch. Dat wil overigens niet zeggen dat we het ook halen. Maar een doelstelling mag best aan de hoge kant zijn.

      2. Beer van de Meer

        Je weet toch wel dat het om Ajax gaat he, een Amsterdamse club. Als het goed is snap je het nu wel:-)

  20. Roberto

    Duidelijke taal Frank! Ik hoop dat we dit daadwerkelijk kunnen realiseren, de tijd zal het leren.

  21. jojo123

    Beetje te hoog gegrepen. De afgelopen jaren was als doel Europees te overwinteren. Niet gelukt. Denk dar die doelstelling nu ook reëel is: Europees overwinteren maar dan op een niveautje lager (Euro league). Dat wordt nog hard werken aan het team..

Comments are closed.