AD: ‘Stammenstrijd zet De Boer onder druk’

0405utrecht-ajax_deboer

Het Algemeen Dagblad probeert deze donderdagochtend olie op het vuur te gooien rond het tumult bij Ajax. ‘Stammenstrijd zet De Boer onder druk’, zo kopt de ochtendkrant om vervolgens in een groot verhaal over Ajax vraagtekens te zetten bij de bedoelingen van Johan Cruijff.

‘Eind deze maand komt Johan Cruijff naar Amsterdam, om enige orde trachten te scheppen in de nieuwste stammenstrijd bij Ajax. Maar wat betekent dat straks voor de positie van Frank de Boer, de coach die steeds heviger onder vuur ligt bij de achterban?’, aldus het AD. Frank de Boer, die al eerder aangaf dat hij sowieso nog een jaar bij Ajax blijft, is volgens de krant helemaal niet zeker van zijn baan. ‘Dat Cruijff geen uitgesproken fan is van De Boer – die grotendeels werd opgeleid door diens erfvijand Louis van Gaal – is al jaren een publiek geheim in Amsterdam. Veelvuldig klonk de laatste maanden al kritiek op het vertoonde spel, in Cruijffs column in De Telegraaf. Rechtstreeks spreken de coach en de Verlosser elkaar slechts sporadisch.’

Volgens het AD kunnen er dus koppen gaan rollen. ‘Onmiskenbaar is de status van de trainer dit seizoen een andere. Vier landstitels op een rij maakten De Boer min of meer onaantastbaar, maar steeds heviger wordt de druk in het heden. Het voetbal van Ajax is al tijden niet om aan te zien, steeds meer verzandend in fantasieloos geschuif en traag positiespel. Steeds luider klinkt het gemopper, bij publiek én direct betrokkenen. Ajax snakt naar het einde van het seizoen, maar als het voetbal de komende wedstrijden niet verbetert, zal de kritiek alleen maar scherper worden.’

Volgens de krant is bovendien ‘een opmerkelijk feit’ dat Wim Jonk komend seizoen zijn trainerspapieren binnen lijkt te hebben. ‘De Volendammer werd nog geen vijf maanden terug door Johan Cruijff naar voren geschoven als ideale opvolger indien De Boer zou vertrekken. De clublegende noemde ook Jaap Stam, die momenteel bij Jong Ajax trainer is. welke kant wil Cruijff, de grote revolutieleider zelf, straks dat het opgaat? Als er deze zomer gehakt moet worden, waar vallen dan de spaanders precies?’

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

19 Comments

  1. ajaxpers

    Walgelijk wat zo’n 010 krantje allemaal probeert om de verkoopcijfers op te krikken. Wij zijn Ajax en wij hebben de beste coach vd wereld.

  2. Corr

    Is het geen soap rond odegaard of eto’o makes ze wel een nieuwe soap.. Ze moeten alles niet zo opblazen! We hebben meer punten als vorig jaar, dus vorig jaar ging het nog slechter?! Maak van aan mug geen olifant…
    Wzawzdb

  3. Litmanen

    Ja, jammer zo’n stukje, want het AD heeft niemand dagelijks bij Ajax lopen, dus de info die zij krijgen is uit de derde of vierde hand.
    F. De Boer heeft iets meer krediet dan welke trainer ook bij Feijenoord. Misschien heeft dat te maken met de periode waarin Feijenoord geen titel heeft gewonnen? Zou kunnen….
    Verder is het AD het laatste suffertje wat zich moet mengen in de luxe problemen van Ajax. Ondanks de vier titels blijft iedereen bij Ajax scherp, dus blijven er conflicten. Dat hoort bij Ajax, zie de geschiedenis.

    Het AD kan zich dus beter bezig houden met de vraag: welke trainer gaat het wonder verrichten om de schaal naar Rotterdam te halen? Of zouden ze dat al hebben opgegeven ?

    Ter info voor het AD: Ajax is volgend jaar een stuk weerbaarder tegen ploegen die alleen maar krachtvoetbal kunnen spelen. Dus ik ben bang dat er weer niets te vieren gaat worden in 010.

  4. -THE BULLDOG-

    Wat een gelul weer allemaal…

    Frank is een echte clubman en in hart en nieren Ajax.
    Er stroomt ook Ajaxbloed door zijn aderen.
    Geeft al vroeg aan dat hij een jaar langer wil blijven.
    Heeft in 5 jaar tijd 4 titels in de wacht gesleept en een tweede plaats.
    En dan als dom krantje melden dat frank niet zeker is van zijn baan?!

    Wat een gelul weer allemaal…

  5. AFCA my World

    Het is toch leuk om Ajax zwart te maken? En ja als je dan vele jaren geen prijzen wint moet je toch wat doen om je aartsvijand in de problemen te praten? Jongens trek je er nix van aan,er komen altijd weer oplossingen voor de problemen !

  6. Coenie

    Overduidelijk dat de media (wederom) bezig is met stemmingmakerij! Over de rug van diverse Ajacieden proberen zij onrust te stoken en niet te vergeten nog enkele exemplaren van dat veredelde toiletpapier te verkopen. Afgelopen week ook al zo’n dergelijke column van mijn grote vrien Valentijn Driessen. Vraag mij telkens af wat dit met journalistiek te maken heeft? Misschien moeten ze allemaal bij de Party gaan werken?

  7. gerrykoos

    is dit weer die vreselijk Sjoerd Mossou, wat meent die kerel wel niet.
    Als hij de kas ziet om aan de poten van Ajax te zagen zal hij het niet laten, maar we laten ons niet gek maken door de rat. We weten zelf wel beter toch?

    1. Arjanus

      Ik als Rdamse AJAX fan merk alleen maar jalouzie in kakkerlakkenstad, schrijf eens wat negatiefs over Feyenooit…. Dan is het elke dag raak!

  8. Remco425

    Het AD besteed wel heel veel aandacht hieraan. Ik lees de krant op mn werk en iedere dag staat er wel iets over in. Deze keer weer ruim een pagina en ook nog eens groot op de voorpagina van de sportkrant

  9. nannie1971

    Diep in hun hart zijn die kakkies allemaal voor ajax. Wie wil er nou niet zoveel titels en europacups en wereldbekers.

  10. -buitenkantje rechts-

    Is logisch dat er door teleurstelling wat wrijving ontstaat. Iedereen die bij Ajax betrokken is wil dat het beter gaat. Het AD is duidelijk niet bij Ajax betrokken en wil het liefst zoveel mogelijk problemen uitvergroten bij hun aartsrivaal. Prima, maar noem jezelf dan geen landelijk dagblad, maar Rotterdamse Courant.

  11. Ajax4everandever

    AD haalt het nieuws van de reacties van dit forum. Hand in eigen boezem dus.

  12. neslopu

    Ze moeten ergens over schrijven 010 is nl al jaren nix en zal ook nooit wat worden!! Zijn ze met 1 woord al klaar…..is niet bepaalt vullend … :p. Al 4 jaar hebben een een top coach … 3 sterren … En berg jullie maar voor komend seizoen WZAWZDB

Comments are closed.