Geen ernstige schade blessure Klaassen: ‘Reactie morgen afwachten’

1221excelsior-ajax_klaassen

Davy Klaassen verliet vanochtend na de warming-up het trainingsveld met een blessure aan zijn buikwand. Daardoor komt zijn inzetbaarheid voor de Klassieker van zondag in gevaar. ,,Het is moeilijk in te schatten. Davy is net terug van het ziekenhuis en daar was geen ernstige schade te zien. Dat is zeer positief. Maar we moeten de reactie morgen afwachten”, aldus Frank de Boer tijdens de persconferentie.

De Boer hinkt op twee gedachten wat betreft het inzetten van Klaassen. ,,Na het duel tegen feyenoord kunnen we een weekje goed trainen en dan wordt het volle bak. We moeten keuzes maken. Zetten we hem zondag in of kiezen we voor zekerheid door hem te sparen, zodat we in ieder geval in die belangrijke periode over hem kunnen beschikken.”

Queensy Menig werd na het afhaken van Klaassen opgetrommeld om de groepstraining te versterken. De Boer gaf nog een update over het medische dossier van zijn selectie. ,,Joël (Veltman) gaat goed, die kon al buiten trainen. Viktor (Fischer) gaat ook de goede kant op. En voor Jairo (Riedewald) geldt eigenlijk een beetje hetzelfde als voor Davy. Hij is fit, maar we willen niet forceren.”

Bron: Ajax.nl

Related posts

9 Comments

  1. De Ajacied

    Hopelijk is Davy erbij we kunnen hem goed gebruiken en als vervanger dan Bazoer en zeker geen Zimling !!!!

  2. coenie

    Schöne op rechtshalf, El Ghazi op rechts buiten. Moet goedkomen volgens mij. Is ook de plek waar Schöne ooit voor binnen kwam volgens mij. Een ander alternatief zal denk ik een te groot risico zijn voor zondag

  3. nick-afca95

    Deze wedstrijd moet echt gewonnen worden. Ik heb intense haat richting rotterdam voor het afbranden van het suporters home dat zij waarschijnlijk gedaan hebben. Ik ben er echter op tegen wraak te nemen door ons te verlagen naar dat niveau dus dan maar die kakkies onder de mat spelen en daar hebben we klaassen echt bij nodig.

  4. hubert

    jongens wacht nou eerst eens af wat het onderzoek opleverd en maak er zondag een echt voetbalfeest van laat zien dat jullie echte supporters zijn en echte ajaxieden

Comments are closed.