De Boer: ‘blij met de zege en Klaassen; Spel tweede helft zeer matig’

1214ajax-utrecht_klaassen

Frank de Boer stond na afloop met gemengde gevoelens voor de camera van de NOS. De coach was blij met de zege, maar was niet te spreken over het spel in de tweede helft. “De tweede helft was zeer, zeer matig. Toen stonden we natuurlijk wel 2-1 voor. De eerste helft hebben we gecontroleerd en toen hebben we de goals gemaakt. Met een beetje geluk maak je er nog een meer. Uit het niets valt dan de 2-1. Het ging misschien wel te gemakkelijk. Je moet dat ritme blijven zoeken. In de tweede helft hebben we een paar keer geluk gehad dat het geen 2-2 werd. Wij waren toen gewoon heel slordig. Uit het niets maken wij dan de 3-1. Daarna konden we bijna bij elke aanval op de keeper af. Dat speelden we heel slecht uit, dan kan het zo 5-1, 6-1 worden.’

‘Het was heel slordig, we maakten teveel verkeerde keuzes. Ik was blij met de gouden wissel. Je weet dat El Ghazi heel doelgericht is. Uiteindelijk zijn we heel blij met 3-1. Dat is het belangrijkste. Zeker in een Europese week is dat goed en waren we zeer terecht de winnaar. Maar ik had na de 2-1 liever een goed vervolg gezien, Dat was er niet vandaag.’

Davy Klaassen wordt steeds meer de steunpilaar voor dit Ajax. En dat blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Mogelijk gebeurt er in de winterstop iets met Moisander en Sigthorsson. Maar voor een vertrek van Davy Klaassen is Frank de Boer niet bang, zo laat hij desgevraagd weten bij Fox Sports. ‘Nee, want die laten we niet gaan. Wat er ook gebeurt.’

Related posts

12 Comments

  1. Velibor

    Klaassen word een speler van wereldklasse en ik hoop dat ie voorlopig voor Ajax behouden blijft.

  2. jacq64

    Gelukkig is Frank wel reëel over de 2e helft. Eigenlijk waren we maar zo’n 20 minuten de betere ploeg. En tegen het eind werd het zeer bedenkelijk. Maar goed, we halen niet altijd 3 punten tegen Utrecht. Off topic: wat was F’noord-AZ een geweldige pot. Met voor ons een prima resultaat.

Comments are closed.