Wisselvallig Ajax verslaat FC Utrecht: 3-1

1214ajax-utrecht_serero

FC Utrecht begon sterk tegen Ajax in de Amsterdam ArenA maar kon niet echt een vuist maken. Door de winst van vandaag en het feit dat psv nog een wedstrijd moet inhalen, staat Ajax bovenaan. Utrecht zakt naar de elfde plaats.

Kijk hier voor het fotoverslag van dit duel

In de zestiende minuut passeerde  Thulani Serero met een enorme pegel van zijn mindere been doelman Robbin Ruiter. Dit was de omwenteling in de wedstrijd en Ajax begon meer druk te zetten. Een mooie redding van de Utrechtse doelman voorkwam een doelpunt van Ricardo van Rhijn.  In de twintigste minuut tikte Davy Klaassen na aangeven van Arek Milik de bal in het doel. In de vijfendertigste minuut  werd door een verdedigende fout van Moisander de voorsprong door Rubio Rubin verkleind tot 2-1 en met deze stand gingen de teams de rust in.In de tweede helft ontsnapte de Amsterdammers aan een tegentreffer: Een voorzet van Kum belandde op de paal. Frank de Boer besloot in te grijpen en wisselde Ricardo Kishna en Lucas Andersen voor Anwar El Ghazi en Jairo Riedewald. Dit bleek een gouden zet te zijn want Anwar schoot de 3-1 één minuut later binnen.

 

Ajax – Utrecht 3-1 (2-1)
16. Thulani Serero 1-0
20. Davy Klaassen 2-0
35. Rubio Rubin 2-1
65. Anwar El Ghazi 3-1

Scheidsrechter: Pol van Boekel

Kaarten: Geel: Tommy Oar, Willem Janssen (allen Utrecht)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Nick Viergever; Davy Klaassen, Thulani Serero, Lucas Andersen( 64 Jairo Riedewald); Lasse Schöne, Arek Milik, Ricardo Kishna( 64 Anwar El Ghazi).

Opstelling Utrecht:Ruiter; Van der Maarel, Markiet (46 Letschert), Leeuwin, Kum; Janssen, Ayoub (79 Barazite), Oar; Duplan, Rubin, Peterson( 75 Verbeek)

Related posts

27 Comments

 1. Ajacied407

  Klaassen erg sterk! Serero stond ook zijn mannetje. Verder vond ik Moisander erg matig weer!

 2. Indojood

  Verdediging deed weer onbegrijpelijke dingen, inderdaad met Moisander als grootste prutser. Het is zo moeilijk om over 3 meter iemand aan te spelen.

  1. Mooi

   AUB geen Van de Hoorn is geen verbetering ik denk dat de centrale verdediger van Celtic wel een goede speler is voor de verdediging ?

    1. Mooi

     Ja was al goed bij Groningen toen moest je hem al halen zit kracht in en dat is nu nodig denk ik .

   1. AFCA my World

    Absoluut niet,niet voldoende kwaliteit en mentaliteit,is liever lui dan moe,na 1 goede actie vind hij dat ie genoeg gedaan heeft en zie je hem de rest van de wedstrijd niet meer!

 3. Lofty

  Van de Hoorn die doet het nog geen eens goed rechts in het centrum en dan moet hij het gaan doen links in het centrum hhhhhmmmmmm geen goed idee vind ik

 4. Jari litmanen

  Man man man….
  Echt zitter ergeren aan het onnodig bal verlies van de verdedigers. En dan gaat de keeper er ook nog aan mee doen!!

  1. AFCA my World

   De verdediging van Ajax is al jaren erg slecht,doordat je kampioen werd is het niet echt opgevallen,maar als je echt mee wilt doen in Europa ligt daar het begin,goede aanvallers en middenvelders hebben we genoeg nu zoeken we nog superverdedigers of 1 die het overzicht bewaard en alles op zijn plek kan zetten!( of ze flink op de falie geeft als ze wat verkeerd doen)

 5. Breekijzer

  El ghazi maakt een goeie goal. Waarom dan op zo’n manier juichen. Dan zie ik liever de manier waarop Klaassen zijn doelpunten viert.

    1. y0ur1b@m

     Inderdaad er zijn zelfs mensen die zo kinderachtig zijn dat ze over spelling gaan zeuren op een supporters app

   1. Ajaciednmr1

    Jou moeten ze hier echt zo snel mogelijk verwijderen, bloed irritsnt al die spellingscontroles

 6. Fvanr

  Sorry hoor, ik zat zoals altijd aan de lange zijde en heb me gefocust op defensie maar de meest falende verdediger is toch Veltman. Totaal geen inzicht, ziet niet de diepgaande mannen. Passed altijd of te zacht of ver achter de man. Poeierd de bal regelmatig onbesuisd weg meestal uit of naar de tegenstander. De zwakste schakel is, was en blijft Veltman.

  1. Fvanr

   Trouwens een plus voor viergever die veel fouten van merendeel Veltman heeft moeten corrigeren maar ook veel inzet toonde.

 7. made-in-Mokum

  Er moet heel hard geoefend worden op ingooien!! Bijna elke ingooi, misschien wel elke, levert balverlies op!!

Comments are closed.