Wisselvallig Ajax verslaat FC Utrecht: 3-1

1214ajax-utrecht_serero

FC Utrecht begon sterk tegen Ajax in de Amsterdam ArenA maar kon niet echt een vuist maken. Door de winst van vandaag en het feit dat psv nog een wedstrijd moet inhalen, staat Ajax bovenaan. Utrecht zakt naar de elfde plaats.

Kijk hier voor het fotoverslag van dit duel

In de zestiende minuut passeerde  Thulani Serero met een enorme pegel van zijn mindere been doelman Robbin Ruiter. Dit was de omwenteling in de wedstrijd en Ajax begon meer druk te zetten. Een mooie redding van de Utrechtse doelman voorkwam een doelpunt van Ricardo van Rhijn.  In de twintigste minuut tikte Davy Klaassen na aangeven van Arek Milik de bal in het doel. In de vijfendertigste minuut  werd door een verdedigende fout van Moisander de voorsprong door Rubio Rubin verkleind tot 2-1 en met deze stand gingen de teams de rust in.In de tweede helft ontsnapte de Amsterdammers aan een tegentreffer: Een voorzet van Kum belandde op de paal. Frank de Boer besloot in te grijpen en wisselde Ricardo Kishna en Lucas Andersen voor Anwar El Ghazi en Jairo Riedewald. Dit bleek een gouden zet te zijn want Anwar schoot de 3-1 één minuut later binnen.

Ajax – Utrecht 3-1 (2-1)
16. Thulani Serero 1-0
20. Davy Klaassen 2-0
35. Rubio Rubin 2-1
65. Anwar El Ghazi 3-1

Scheidsrechter: Pol van Boekel

Kaarten: Geel: Tommy Oar, Willem Janssen (allen Utrecht)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Nick Viergever; Davy Klaassen, Thulani Serero, Lucas Andersen( 64 Jairo Riedewald); Lasse Schöne, Arek Milik, Ricardo Kishna( 64 Anwar El Ghazi).

Opstelling Utrecht:Ruiter; Van der Maarel, Markiet (46 Letschert), Leeuwin, Kum; Janssen, Ayoub (79 Barazite), Oar; Duplan, Rubin, Peterson( 75 Verbeek)