Ajax laat kans op koppositie liggen na 1-1 tegen Ado

1130ado-ajax_kishna

Ajax heeft vanmiddag de kans laten liggen om de koppositie in de Eredivisie te pakken. De Ajacieden kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Ado. Davy Klaassen schoot Ajax na acht minuten al op voorsprong en leek Ajax een makkelijke middag te bezorgen. Niet was minder waar en het was Ado dat vlak voor tijd de 1-1 eindstand op het bord schoot.

Ajax begon goed in Den Haag en het snelle combinatiespel resulteerde al snel in de 0-1. Ricardo Kishna brak op links door en gaf de bal perfect voor op Arek Milik die op zijn beurt de bal in de voeten kopte van Davy Klaassen en zijn schot betekende de 0-1. Ado wist hier niet veel tegenover te zetten waarna Ajax via Arek Milik tot tweemaal toe de kans had om verder uit te lopen. De Pool faalde echter vanmiddag in zuiverheid.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Ajax maakte het spel en Ado kwam nauwlijks over de middenlijn. Ricardo Kishna was vervolgens dichtbij de 1-2 maar in plaats van de bal door het net te schieten probeerde hij het met een lob die het doel miste. Aan de andere kant was Ado via Zuiverloon dichtbij de 1-1 maar zijn schot werd uitstekend gekeerd door Cillessen. De wissels van Ajax die daarop volgden zullen nog wel enig gespreksstof doen opleveren. Niklas Moisander en Lucas Andersen moesten tien minuten voor tijd plaatsmaken voor Mike van der Hoorn en Jairo Riedewald. Geknoei in de achterhoede zorgde er namelijk voor dat Kramer alsnog de 1-1 kon binnenschieten en was Frank de Boer opnieuw ongelukkig met zijn wissels. Op de manier hoe Mike van der Hoorn vlak voor tijd de bal beroerde, en de 1-2 op zijn schoen had, was typerend voor het Ajax van vandaag. Slap en inspiratieloos.

Ado – Ajax 1-1 (0-1)

‘8 Klaassen 0-1
’85 Kramer 1-1

Scheidsrechter: Gözübüyük
Toeschouwers: 14.657
Gele kaarten: Kramer, Wormgoor, Jansen (Ado), Klaassen, Viergever (Ajax)
Rode kaarten: Zuiverloon (Ado)

Opstelling Ado: Hansen; Zuiverloon, Wormgoor, Kanon, Meijers; Malone, Jansen, Alberg; Gehrt,(/77 Houtkoop) Kramer,(/90 Kristensen) Van Duinen

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander,(/83 Mike van der Hoorn) Nick Viergever; Davy Klaassen, Thulani Serero, Lucas Andersen,(/82 Jairo Riedewald) Lasse Schöne, Arek Milik, Ricardo Kishna.(/72 Kolbeinn Sigthorsson)

 

Related posts

21 Comments

 1. Tim078

  Schone niet meer op rechts gewoon op 6 zetten we hebben snelheid nodig op de vleugels met kishna en el ghazi

 2. bob-p

  Terecht 1-1. Ajax was niet scherp. Het oogte wat vermoeid. Baal wel gvd, hadden 1e kunnen staan.

 3. afcabran

  Dit heeft het team over zichzelf afgeroepen.. je mag niet tegen dit Ado verliezen kom op zeg.. Ajax moet veel en veel beter worden

 4. Daandinho

  Ben ik de enige die vind dat Schöne weg mag, vrije trap op den duur is leuk maar met El Ghazi en Kishna zijn de aanvallen zoveel sneller, kijk maar naar Heerenveen-thuis. Schöne vertraagt bijna alles..

 5. toonvs

  Je hebt helemaal gelijk dus bent niet de enige ik zeg het al weken. Voetballend komt hij alles te kort en strijd levert hij ook al niet. Loopt te parasiteren op zijn vrijtrappen en die schiet hij er ook niet meer in. Lekker laten vertrekken.

Comments are closed.