Ajax komt tegen Dordrecht los na rode kaart: 4-0

Ajax heeft zaterdag in de eigen Amsterdam ArenA uiteindelijk vrij gemakkelijk afgerekend met promovendus FC Dordrecht. Het ging bij Ajax echter pas lopen toen Dordrecht met tien man kwam te staan na een rode kaart. Uiteindelijk werd het 4-0 door treffers van Schöne(2), Veltman en Andersen.

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

Ajax startte met Kolbeinn Sigthórsson in de basis. De IJslander krijgt vooralsnog de voorkeur van Frank de Boer boven Arek Milik, die de gehele wedstrijd op de bank bleef.

Het liep aanvankelijk allemaal stroef bij Ajax. Alleen Anwar El Ghazi was enkele malen zeer dreigend. Zoals wel vaker dit seizoen brak Lasse Schöne de ban voor Ajax. De Deen stond aan het einde van een snelle uitbraak, waarbij El Ghazi goed het overzicht hield. Schöne hoefde na een voorzet van zijn collega-buitenspeler alleen maar tegen de bal aan te lopen.

Josimar Lima werd na ruim een uur spelen met twee keer geel van het veld gestuurd door scheidsrechter Ed Jansen. Het verzet was toen definitief gebroken. Zeker toen Lasse Schöne direct daarna via een vrije trap de 2-0 in de kruising joeg. De 3-0 was een beauty van Joël Veltman. De centrale verdediger stoomde van achteruit op en lepelde de bal na een mooie combinatie met Davy Klaassen soepel over doelman Filip Kurto heen. Lucas Andersen tekende voor het slotakkoord na een mooi doorkopballetje van Klaassen: 4-0.

Ajax-FC Dordrecht 4-0 (1-0)
21. Lasse Schöne 1-0
65. Lasse Schöne 2-0
69. Joël Veltman 3-0
75. Lucas Andersen 4-0

Scheidsrechter: Janssen
Toeschouwers: 50760
Kaarten:
Geel: Lima, Haddad, Ojo, Lieder (allen Dordrecht)
Rood: Lima (Dordrecht 2e geel ’65)

Opstelling Ajax:
Jasper Cillessen, Nicolai Boilesen (46. Nick Viergever), Niklas Moisander, Joël Veltman, Ricardo van Rhijn, Lasse Schöne, Kolbeinn Sigthorsson, Anwar El Ghazi (74. Ricardo Kishna), Lucas Andersen, Jaïro Riedewald (63. Thulani Serero), Davy Klaassen

Opstelling FC Dordrecht:
Kurto, Fortes, Haddad, Lima, Peersman (’29 Pisas), Ojo, Van Overeem, Van Haaren, Meulens (’66 Troost-Ekong), Lieder (’73 Toure), Ten Voorde

Related posts

17 Comments

 1. Amsterdammetje

  Lekker blijven spelen zonder een spits! en de spits die je hebt lekker op de bank laten zitten……..

 2. HURBIE

  Sigi is niks en moisander speelt alles terug op de keeper ,met Sorero kwam er meer vaart in

 3. En Un Momento Dado

  Ach jongens toch… het was toch weer niet om aan te zien? Leuk hoor, die drie punten, maar wat een afschuwelijk spel laat Ajax zien.

  1. AFCA my World

   Volgend jaar Jans voor de groep,die laat met beperkte spelers en een beperkt budget,toch fris en fruitig spel zien,de jochies bij ons Ajax word nu ingepompt dat ze geen fouten mogen maken en daardoor spelen ze veel te verkrampt, laat dat wat losser op jonge leeftijd mag je wat fouten maken,en ga je een x hard onderuit so what? Amsterdamse bluf willen we terug,dat komt het plezier en het mooie voetbal van zelf wel weer!!!

   1. Veltman

    Ron Jans? Ben je niet helemaal lekker.. Terwijl je nu een baas als Frank hebt die absoluut het maximale uit zijn (matige) selectie haalt, en dan vraag jij om Ron Jans…
    Begrijp me niet verkeerd, ik vind Ron Jans een prima vent en trainer, maar denk dat hij niet geschikt is voor een topclub.

    Wat betreft manier van spelen/fouten maken ben ik gedeeltelijk met je eens, maar een El Ghazi geeft wel aan dat hij acties mag/moet maken van zijn trainer

    1. jari

     Ben het met jou eens. Die jans is een prima vent, maar in België bij Luik heeft hij het volgens mij niet echt goed gedaan. En hij had echt goed materiaal.

     1. AFCA my World

      Klopt maar bij Pec heeft hij heel matige spelers tot zijn beschikking maar ze gaan voor hem door het vuur en doen het gewoon heel goed,dat zou ik bij Ajax ook weer willen zien!

    2. AFCA my World

     Frank heeft het echt de afgelopen jaren goed gedaan,absoluut,maar het spel is nu zo ontzettend slaapverwekkend en slap geworden,dat ik wel eens een kans wil geven aan een trainer die fris en aanvallend voetbal hoog in zijn vaandel heeft staan,ik denk dat je met een Jaap stam bijv; op de oude voet blijft doorgaan,en dan zou voor mij na 38 jaar een reden zijn om mijn seizoenkaart op te zeggen,ik wil weer genieten in het stadion en dat is er de laatste tijd helaas niet meer bij!

Comments are closed.