‘Onze overwinning op Barcelona geeft vertrouwen’

Voor Ajax gaat woensdag een nieuw Champions League-seizoen van start en de Amsterdammers hopen dit jaar eindelijk eens te kunnen overwinteren in het miljoenenbal. Dat zal echter nog een hele opgave worden: Ajax zit opnieuw in een zware groep, ditmaal met Barcelona, Paris Saint-Germain en APOEL Nicosia. Davy Klaassen ziet, ondanks het moeizame spel van Ajax, zeker kansen.

Woensdag komt PSG op bezoek en de spelers van de Franse kampioen zullen zeker niet onder de indruk zijn geraakt van wat Ajax zaterdagavond liet zien tegen Heracles Almelo. Klaassen vindt het spel van zijn ploeg niet zorgelijk: hij merkt op dat Ajax wel kansen creëert, maar meer moet zien te scoren.
Voor de Champions League put hij vertrouwen uit het afgelopen seizoen, toen Ajax net tekort kwam voor een plek in de knock-outfase.

In eigen huis pakte Ajax vorig seizoen zeven punten. “Het is een groot voordeel om thuis te beginnen”, zegt Klaassen in De Telegraaf. “Wat ook vertrouwen geeft, is onze overwinning tegen Barcelona van vorig seizoen. We weten dat het kan. Barcelona was al geplaatst en Lionel Messi deed niet mee, maar volgens mij bleef een vrij aardige ploeg over. Niets is onmogelijk. Spelen we ons eigen spel, dan heb ik er alle vertrouwen in.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts