Zimling: ‘Niet vergelijken met Poulsen’

Niki Zimling voelt zich als een vis in het water bij zijn nieuwe werkgever Ajax.

De middenvelder speelt dit seizoen op huurbasis voor Ajax. Hij komt over van het Duitse FSV Mainz, waar hij geen zicht op speeltijd heeft. Dit weekeinde maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax in het competitieduel met Heracles Almelo.

Zimling probeerde zijn nieuwe ploeggenoten gelijk te sturen. “Daar voel ik me goed bij”, zegt hij in gesprek met Metro. “Ik probeer het team te helpen en nee, dat is geen rol die ik speel. Dat is mijn natuurlijke manier van voetballen. Ik stuur graag. Zet de lijnen uit.”

De Deense speler moet zijn landgenoot Christian Poulsen doen vergeten. Laatstgenoemde verliet Ajax deze zomer om zijn carrière elders af te bouwen. Zimling ziet gelijkenissen, maar wil snel af van de constante vergelijkingen met zijn voorganger.

“Wel als je naar onze rollen kijkt, ja. Maar als speler kun je ons niet met elkaar vergelijken”, aldus de oud-speler van NEC.

Tekst: Goal.com

Related posts