Vloet looft superprof: ‘Begrijp heel goed dat Ajax bij hem uitkwam’

Ajax koos er in de slotfase van de zomerse transfermarkt voor om Niki Zimling van FSV Mainz 05 te huren. Niet de versterking waar de achterban van Ajax op had gehoopt, maar insiders zijn lovend over de kwaliteiten van de defensieve middenvelder. Wiljan Vloet vindt het niet vreemd dat Zimling in de Amsterdam ArenA is terechtgekomen.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars omschreef Zimling als ‘een type-Jan Wouters’. “Niki is zelfs dynamischer dan Wouters”, verzekert Vloet in het Algemeen Dagblad. De huidige oefenmeester van het Griekse Niki Volos kent Zimling uit hun gezamenlijke periode bij NEC. “Een superprof met een geweldige mentaliteit.”

“Sterk, fel, met loopvermogen, een denker, strateeg en een balafpakker, met bovendien een functionele techniek”, stelt Vloet. “Ik begrijp heel goed dat Ajax bij Zimling is uitgekomen.” Via NEC en Club Brugge kwam Zimling terecht bij FSV Mainz 05, waar hij een contract tot medio 2017 heeft. Ajax beschikt over een optie tot koop.

Tekst: Voetbalzone

Related posts