Ajax vrijwel zeker opnieuw in pot 3 bij loting Champions League

De kans dat Ajax donderdag bij de loting van de groepsfase voor de Champions League in pot 2 zit, is uiterst klein. Dan moeten er meerdere grote ploegen hun Waterloo vinden in de play-offs van de Champions League.

De loting is donderdag om 17.45 uur, maar Ajax kan ervan uitgaan dat het opnieuw een zware groep toegewezen krijgt. Als de ploeg zoals verwacht in pot 3 zit, krijgt het in ieder geval twee zware tegenstanders. Ajax promoveert alleen naar een hogere pot als Bayer Leverkusen, Arsenal, FC Porto én Zenit Sint-Petersburg deze week worden uitgeschakeld in de play-offs.

Alleen Arsenal (0-0 bij Besiktas, red.) wist zijn eerste duel niet te winnen, de overige ploegen keerden met een zege terug van de eerste wedstrijd. Ajax heeft de afgelopen seizoenen bijna elke keer een zware groep getroffen. Zo belandde het team van Frank de Boer in een poule met Real Madrid, Manchester City en Borussia Dortmund. Vorig seizoen waren FC Barcelona, AC Milan en Celtic de tegenstanders.

Related posts