Vraagtekens bij interesse Man United in Blind; Nog geen contact geweest

Manchester United zal dinsdag waarschijnlijk de komst van Ángel Di Maria wereldkundig maken, maar is nog niet klaar op de zomerse transfermarkt. Manager Louis van Gaal is achter de schermen naar verluidt bezig om Nigel de Jong en Daley Blind naar Old Trafford te halen. De vermeende interesse in de linkspoot van Ajax zorgt voor vraagtekens bij Jamie Carragher.

Carragher, levende legende van Liverpool en televisiecommentator, kan de belangstelling voor Blind niet plaatsen. “Het is raar dat je Marcos Rojo en Luke Shaw koopt en dat je vervolgens nog op zoek bent naar een linksbenige verdediger”, stelt de oud-verdediger van the Reds. “Ook al kan hij op het middenveld spelen. Ik begrijp dat Manchester United spelers wil aantrekken, okay, maar het is heel vreemd om diverse voetballers met dezelfde kwaliteiten aan te trekken.” Het aantrekken van Rojo en Shaw heeft Manchester United naar verluidt 55 à 60 miljoen euro gekost.

Blind zelf verzekerde afgelopen weekeinde dat hij al weken geen nieuws heeft. Het is algemeen bekend dat de verdediger annex middenvelder ondanks een uitstekend WK welwillend staat tegenover nog een seizoen in dienst van Ajax. De zoon van oud-international Danny Blind werd eerder met Barcelona in verband gebracht, maar de Spaanse topclub prevaleerde het aantrekken van Jérémy Mathieu.

De zaakwaarnemer van Blind, Rob Jansen, zegt ook nog geen contact te hebben met de club van Louis van Gaal.

‘Op dit moment heeft Manchester United geen contact opgenomen met mij of Ajax betreffende Daley en ik zit hier niet te wachten op een belletje’, zegt de zaakwaarnemer tegenover Talksport. Blind heeft bij Ajax nog een contract tot 2016 en volgens de wandelgangen heeft United ruim 20 miljoen over voor de verdediger annex middenvelder.

Related posts