Live talkshow bij iedere thuiswedstrijd

Het stadionprogramma rond thuisduels wordt vanaf dit seizoen flink uitgebreid. Voorafgaand aan ieder thuisduel in de Eredivisie is er een live Ajax-talkshow in de Amsterdam ArenA. In ‘Ajax TV Kick Off’ blikken prominente Ajacieden vooruit op de wedstrijd. Ook Frank de Boer schuift iedere uitzending aan om de opstelling te bespreken. De eerste aflevering van de show is zondag voorafgaand aan Ajax – Vitesse vanaf 13:15 uur in de ArenA te zien.

Ajax TV Kick Off is de televisievariant op het officiële programmablad Ajax Kick Off dat al jarenlang bij iedere thuiswedstrijd aan de supporters van Ajax wordt uitgedeeld. De nieuwe talkshow wordt afwisselend gepresenteerd door Justus Dingemanse (27) en Fresia Cousiño Arias (23). Dingemanse deed presentatie-ervaring op bij Omroep Amersfoort en tal van shows en evenementen. Cousiño presenteerde eerder de voetbalprogramma’s De Ballen op Nickelodeon en Jonge Leeuwen op Disney XD. Daarnaast voetbalt ze zelf op hoog niveau bij Topklasser Wartburgia in Amsterdam.

Dingemanse heeft Media & Entertainment Management gestudeerd en een opleiding tot presentator gevolgd. Momenteel zit hij bij Endemol’s Talent Kitchen in Amsterdam. De inwoner van Zeist kijkt uit naar zijn nieuwe klus bij Ajax: ,,Met het stadionprogramma hopen we de trouwe Ajax-supporters extra achtergrondinformatie te geven over hun favoriete club. Door gasten uit te nodigen die veelal binnen de club werkzaam zijn, kunnen we in veel gevallen dieper ingaan op alles wat er bij Ajax speelt. We kunnen de fans een inkijkje geven in een wereld die voor anderen gesloten blijft.”

Net als Dingemanse is ook Cousiño een echte voetballiefhebber. ,,Ik kom uit een echte voetbalfamilie. We volgen thuis zo’n beetje alle grote voetbalcompetities. Daarnaast heb ik al talloze keren bij wedstrijden van Ajax op de tribune gezeten. Dat maakt deze klus voor mij extra leuk. Ik kan mijn tv-werk met mijn liefde voor Ajax en voetbal combineren. Daarnaast is dit voor mij mijn eerste live-programma. Tot dusver ging ik bij televisieopnames altijd als een soort ‘ADHD-konijn’ over het scherm en kon er na afloop eventueel nog iets uitgeknipt worden. Nu moet het in één keer goed zijn. Dat maakt de uitdaging voor mij extra groot. Onder druk presteer ik het beste, dus ik verwacht er veel van.”

Ajax TV Kick Off start vijf kwartier voor aanvang van iedere wedstrijd en duurt een half uur. Het programma wordt op de schermen in de omlopen en in alle zalen van het stadion uitgezonden.

Tekst: Ajax.nl

Related posts