De Boer: ‘Guidetti stond op ons lijstje’

In de zoektocht naar aanvallende versterking belde Frank de Boer met Rafael van der Vaart en dacht Ajax ook aan John Guidetti. De Boer hoopte Van der Vaart te kunnen verleiden tot een terugkeer naar Amsterdam, maar daar had de aanvoerder van Hamburger SV geen trek in. “Ik heb hem gebeld hoe hij erin staat”, zei De Boer vrijdag op de persconferentie in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse.

“Hij focust zich nu echter op Hamburger SV”, vervolgt De Boer. “Hij heeft een nare smaak overgehouden aan vorig seizoen, logisch ook als een club als HSV promotie/degradatiewedstrijden moet spelen. Hij wil bewijzen dat hij een goede speler kan zijn voor HSV. Ik heb tegen hem gezegd dat hij in eerste instantie voor de spitspositie in aanmerking kan komen.”

Een andere spits die gelinkt werd aan Ajax was John Guidetti. “Wij zijn niet echt concreet geweest. We hebben hem ook niet gepolst. Maar dat hij op een lijstje van spitsen staat, oké. We hebben zelf alleen nooit interesse getoond of hem gepolst. Hoe hoog hij op het lijstje staat? In eerste instantie was hij zeker niet de beste optie.”

Guidetti kwam een seizoen op huurbasis uit voor feyenoord waardoor een stap naar Ajax gevoelig zou kunnen liggen, maar daar heeft De Boer geen boodschap aan. “Wij kijken wat het beste voor ons is. Als wij denken met Guidetti kampioen te kunnen worden, zou ik het zeker niet laten.”

Bij Ajax kunnen Kenneth Vermeer, Niklas Moisander en Daley Blind nog in aanmerking voor een transfer. De Boer is blij als het 1 september is en de transfermarkt dicht is. “Dan weet je: dit is de groep waar we het mee moeten gaan doen. Dat is wel lekker”, besluit De Boer.

Tekst: Goal.com

Related posts