Noodlot treft Ebecilio al in eerste wedstrijd voor Russische werkgever

Lorenzo Ebecilio kan een half jaar niet in actie komen voor Mordovya Saransk. De aanvaller brak afgelopen weekeinde in de uitwedstrijd tegen Ural (2-3 winst), en tevens zijn eerste officiële wedstrijd voor de Russische club, zijn been en laat zich in Nederland opereren. Dat maakt Mordovya via de officiële kanalen bekend.

De 22-jarige Ebecilio blesseerde zich na een klein uur in een duel met Chisamba Lungu en werd na de wedstrijd naar een ziekenhuis in Moskou gebracht. Daar werd vastgesteld dat de voormalig jeugdinternational een beenbreuk heeft opgelopen en Ebecilio kan hierdoor pas na de winterstop weer in actie komen voor Mordovya, dat net is gepromoveerd naar de hoogste Russische afdeling.

Ebecilio, die eerder voor Ajax speelde, wordt dit seizoen gehuurd van het Oekraïense Metallurg Donetsk. Vorig seizoen kwam hij uit voor FK Gabala in Azerbeidzjan. Voor Mordovya is ook Mitchell Donald actief en de ex-middenvelder van Ajax was in het duel met Ural nog trefzeker. Overigens raakte een andere ex-Ajacied onlangs ook zwaar geblesseerd; Aras Özbiliz van Spartak Moskou staat door een kruisbandkwetsuur negen maanden buitenspel.

Tekst: Voetbalzone

Related posts