Ajax laat verdediger Kuipers op huurbasis naar Excelsior vertrekken

Bas Kuipers maakt de overstap van Ajax naar Excelsior, dat meldt Voetbal International. De negentienjarige verdediger vertrekt op huurbasis naar de promovendus. Bij Ajax heeft de jongeling nog maar een contract voor één seizoen, waardoor er voor Kuipers waarschijnlijk ook meteen een einde komt aan zijn periode van dertien jaar bij Ajax.

De linksachter speelt al sinds 2001 in de jeugdopleiding van Ajax. Tijdens talentendagen werd Kuipers ontdekt, waarna hij direct mocht aansluiten bij de F1. Het afgelopen seizoen werkte de mandekker zijn wedstrijden af bij Jong Ajax in de Jupiler League. Voor het beloftenteam kwam de jongeling 26 keer in actie en was hij tevens aanvoerder.

In de voorbereiding op het seizoen 2013/2014 kreeg Kuipers van hoofdtrainer Frank de Boer geregeld speelminuten in oefenwedstrijden, maar tot een officieel debuut is het nooit gekomen voor de linksback. Bij Ajax is er waarschijnlijk geen toekomst meer voor Kuipers. De club lijkt namelijk niet van plan het contract van Kuipers te verlengen.

Tekst: Soccernews

Related posts