Systeem doellijntechnologie zondag in werking bij Ajax – Vitesse

De test met doellijntechnologie die afgelopen seizoen werd uitgevoerd in de Eredivisie krijgt een vervolg. Met het systeem, dat uitsluitsel moet geven over de vraag of een bal de doellijn wel of niet gepasseerd is, werd beurtelings in de stadions van Ajax, feyenoord en FC Utrecht geëxperimenteerd.

De komende maanden wordt er in Amsterdam gespeeld met doellijntechnologie; de wedstrijd tussen Ajax en Vitesse is komend weekend de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie waarbij het systeem gebruikt wordt. In de winterstop verhuizen de technologische hulpmiddelen naar de kuip, meldt RTV Rijnmond. Tijdens de tweede seizoenshelft én tijdens de bekerfinale wordt daar dan gebruikgemaakt van het systeem.

Opvallend genoeg werd de doellijnbewaking afgelopen zondag tijdens het duel tussen Ajax en PEC Zwolle om de Johan Cruijff Schaal in Amsterdam níet ingezet, omdat het systeem ‘niet waterdicht’ zou zijn. Tijdens het WK in Brazilië werd wel de hulp van doellijntechnologie ingeschakeld. Daar werkten scheidsrechters eveneens met oplosbare vrijetrappenspray, iets wat na het gebruik tijdens Ajax-PEC ook komend seizoen in de Eredivisie terug zal komen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts