El Ghazi schrijft prestaties op conto van Ronaldo: ‘Grote voorbeeld’

Anwar El Ghazi mocht de laatste weken opdraven in het eerste elftal van Ajax. De pas negentienjarige vleugelaanvaller toonde in de speelminuten die hij kreeg van hoofdtrainer Frank de Boer vooral zijn trefzekerheid. Het lijkt voor El Ghazi slechts een kwestie van tijd voordat hij definitief aansluit bij het eerste van de regerend landskampioen.

“Ik verwacht helemaal niets en ben al blij dat ik af en toe mag meedoen, maar als ik de kans krijg blijf ik op de deur kloppen totdat hij breekt”, vertelt El Ghazi met een knipoog in De Telegraaf. De tiener is afkomstig uit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en verbond zich in april vorig jaar voor drie seizoenen aan Ajax, tot de zomer van 2016.

El Ghazi schrijft zijn prestaties mede op het conto van Cristiano Ronaldo. “Hij is mijn grote voorbeeld en ik kijk veel naar zijn filmpjes en wedstrijden”, vertelt de aanvaller over de sterspeler van Real Madrid en het nationale elftal van Portugal. “Ik kijk dan specifiek naar zijn looplijnen en positionering voor de goal. Tot nu toe werkt dat goed, al ben en blijf ik Anwar El Ghazi.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts