Muric: ‘Ik ben transfervrij dus kan ik spelen voor Ajax’

Ajax kon tot op heden nog niet beschikken over Robert Muric. Dinamo Zagreb hield de laatste weken vol dat de achttienjarige aanvaller nog over een contract tot medio 2015 beschikte, terwijl Ajax vorige maand een overeenkomst voor vier jaar overeenkwam met de zogenaamd transfervrije aanvaller.

Dinamo Zagreb weigerde derhalve een noodzakelijk transfercertificaat te verstrekken. Een foto van Muric op Facebook zorgt ervoor dat de speculaties omtrent de toekomst van de aanvaller worden gevoed. “Nieuwe club, nieuwe uitdagingen. Hartje Ajax hartje”, was de tekst van de tiener, die een foto van zichzelf in de kleedkamer van Ajax op Facebook publiceerde. Het is wachten op een officiële mededeling van de betrokken clubs.

Muric beweert dat zijn jeugdverbintenis is afgelopen. Dinamo Zagreb claimt echter dat er een automatische verlengingsclausule in het contract staat die de tiener tot 2015 bindt. De aard van het contract is van invloed op de hoogte van de transfersom. Als Muric transfervrij is, zoals Ajax beweert, moet de club een onkostenvergoeding betalen van circa een ton. Als Ajax het doorlopende contract moet afkopen, dan kan de transfersom in de miljoenen lopen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts