Frank de Boer: ‘Duel om derde plaats kon me gestolen worden’

Spijt dat Oranje elftal die wedstrijd om de derde plaats op het WK in 1998 ‘liet lopen’? ‘Nou niet echt’, zegt Frank de Boer, trainer van Ajax en destijds aanvoerder van het Nederlands elftal dat de strijd om het brons verloor van Kroatië (2-1). ‘Het is een beetje overdreven allemaal, maar van mij kon die wedstrijd ook gestolen worden.’

De oefenmeester van Ajax, dat vandaag in Rijnsburg oefende tegen Aalborg BK (2-2), snapt dat een derde plek beter op je erelijst staat dan een vierde. ‘Daar mag je best trots op zijn en je neemt dat goede gevoel ook mee. En als je een wedstrijd speelt, wil je ‘m ook winnen. Maar in het voetbal draait het eigenlijk maar om één plek, de eerste. Ik was er destijds ook niet doodziek van dat we ‘m verloren. Ik was blij dat het er op zat.’

Tekst: AD Sportwereld

Related posts