Zivkovic wil zelfde weg als Suarez bewandelen

Richairo Zivkovic heeft als speler van Ajax zijn eerste training achter de rug. De aanvaller, die de overstap van FC Groningen naar Amsterdam maakte, werd na zijn eerste trainingssessie gevraagd naar de mening over Luis Suarez.

Zivkovic (17) bewandelt namelijk dezelfde weg als de Uruguayaan, die in het verleden ook van FC Groningen naar Ajax overstapte. ‘Alleen was hij een paar jaar ouder toen hij FC Groningen verruilde voor Ajax. Maar ik zie een dergelijk carrièreverloop wel zitten’, zei Zivkovic.

Suarez is inmiddels speler van Liverpool en behoort als voetballer tot de absolute wereldtop. De voetbaltoekomst van de Uruguayaan staat echter op de tocht na het derde bijtincident.

In het WK-duel met Italië beet Suarez tegenstander Giorgio Chiellini in de schouder. Het was voor de spits van Liverpool de derde keer dat hij zijn tanden in een tegenstander zette. Donderdag zal de FIFA oordelen over het incident.

Zivkovic noemt Suarez ‘een wereldspits die af en toe domme dingen doet’. Net als Suarez wil Zivkovic ooit op de hoogste trede van het mondiale podium staan. ‘Hoewel ik pas 17 ben, wil ik natuurlijk zoveel mogelijk spelen, dus dat is mijn bedoeling. Als ik straks goed genoeg ben, speek ik gewoon.’

Tekst: V-bal.nl

Related posts