Klaassen: ‘Natuurlijk gaan we weer voor de titel en ik zelf wil nog beter worden’

Ajax begon dinsdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een twee uur durende ochtendtraining. Davy Klaassen is na een vakantie van twee weken naar Gran Canaria ook weer klaar voor het nieuwe seizoen met Ajax. De middenvelder heeft een duidelijk doel: “Komend jaar wil ik nog belangrijker worden.”

“Je ziet dat iedereen heel graag wil, dat viel me op” zegt Klaassen op de website van Ajax. “Het was natuurlijk een eerste training, dus iedereen moet er nog even inkomen. Maar het ging eigenlijk heel goed.”

Afgelopen seizoen werd Klaassen gedeeld clubtopscorer met tien doelpunten en werd hij kampioen met Ajax. Beiden mijlpalen wil hij komend seizoen evenaren. “We gaan natuurlijk weer voor het kampioenschap. Voor mijzelf wil ik nog beter worden. Niet alleen door doelpunten te maken en assists te geven, maar ook door belangrijk te zijn voor het hele team.”

De verrichtingen van Oranje in Brazilië volgt hij nauwlettend via de televisie. “Ik kijk de wedstrijden nu met mijn vriendin en vrienden voor de buis. Ik spreek de Ajax-spelers af en toe, dan sturen ze wat foto’s door. Verder wens ik ze natuurlijk elke keer succes. Wie weet ben ik er over twee jaar zelf bij, maar nu geniet ik gewoon van dit WK als supporter.”

Tekst: Soccernews.nl

Related posts