De Boer: ‘Ik ben nog steeds heel blij om hier hoofdcoach te zijn’

Het WK is nog in volle gang, maar veel clubs uit de Eredivisie zijn al begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat geldt ook voor landskampioen Ajax, dat maandag is gestart met wat medische tests voor de spelers en dinsdag voor het eerst op het trainingsveld stond. Met drie nieuwelingen: Arkadiusz Milik, Richairo Zivkovic en Nick Viergever.

Ajax heeft ook Robert Muric al vastgelegd, maar Dinamo Zagreb wil de rechtsbuiten niet laten gaan. Hier zal vermoedelijk dus nog een juridisch spel gaan volgen. Frank de Boer was er op de eerste training wel weer gewoon bij: na het behalen van de vierde landstitel werd hij in verband gebracht met een vertrek, maar de coach is Ajax trouw gebleven.

“Ik ben nog steeds heel blij om hier hoofdcoach te zijn”, zei De Boer voor de camera van Ajax TV. “Dat gevoel is er nog steeds en het kan natuurlijk ook niet beter met deze omstandigheden. Je krijgt toch weer honger om je spelers te zien en om te zien hoe ze ervoor staan. We zijn echt weer met goede moed begonnen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts