Menig: ‘Ik hoop dit kalenderjaar nog mijn debuut te maken voor Ajax 1’

Ajax heeft sinds Patrick Kluivert geen succesvolle centrumspits meer weten op te leiden, maar trainer Frank de Boer zei in maart dat hij alle vertrouwen heeft in Queensy Menig. “Hij is de enige die in de buurt van Kluivert kan komen en ook de kwaliteiten heeft.” De achttienjarige Menig wacht nog op zijn debuut in het eerste elftal.

“De vergelijking met Kluivert vind ik heel mooi en bijzonder omdat hij een topper was”, reageert Menig op de website van Forza Sports Group. “Het is mooi om in één adem met zo’n grote speler genoemd te worden, maar ik ben er niet veel mee bezig. Ik moet elke dag hard blijven werken, het is eerder een extra motivatie.” Menig was afgelopen seizoen goed voor veertien doelpunten in de A1.

Het talent stelt dat hij een ‘betere en completere’ speler is geworden en kan niet wachten om zijn eerste minuten in het elftal van De Boer te maken. “Ik hoop dit kalenderjaar nog mijn debuut te maken voor Ajax 1. Mocht dat later worden dan laat ik me niet van de wijs brengen. We zullen zien wanneer ik er klaar voor ben. Het is ook een droom om ooit in Oranje uit te komen, maar zover wil ik nog niet vooruitkijken.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts