Vertrouwen Van der Hart groeit: ‘ Ik pak nu ballen die ik eerder nooit pakte’

Mickey van der Hart hoopt in de toekomst de plek tussen de palen bij Ajax over te nemen van Jasper Cillessen. De negentienjarige sluitpost maakte het voorbije seizoen voornamelijk zijn minuten bij Jong Ajax en mocht tijdens de afsluitende trip naar Indonesië aan hoofdcoach Frank de Boer laten zien wat hij in zijn mars heeft. Naar eigen zeggen zijn de voorbije tien maanden goed geweest voor zijn ontwikkeling.

Volgens Van der Hart is met name de stap naar de Jupiler League belangrijk geweest. Het niveau ligt daar hoger dan in de beloftencompetitie, waardoor jonge spelers worden gedwongen om meer van zichzelf te vragen. Het deed hem bijvoorbeeld besluiten om meer aan zijn fysiek te werken, en niet zonder succes. “Ik merkte dat ik fitter werd, meer sprongkracht ontwikkelde”, vertelt hij op de website van Ajax.

Van der Hart merkte dat die extra arbeid van pas kwam tijdens de wedstrijden. “Je hebt steeds meer over, steeds meer bereik in de hoeken. Dan ga je punten pakken voor je team. In de thuiswedstrijd tegen Oss maakte ik een redding. Bij die bal dacht ik echt: Heuh? Ik heb ‘m. Dat was een omslagpunt, daar krijg je zoveel vertrouwen van. Ik pak nu ballen die ik eerder nooit pakte.”

Of het genoeg is om in aanmerking te komen voor een vaste plaats in de A-selectie, zal moeten blijken. Mogelijk dat het vertrek van tweede keus Kenneth Vermeer hem in de kaart speelt, maar Van der Hart wenst daar nog niet op vooruit te lopen. “Als je kijkt naar de lange termijn, is het misschien wel beter voor mijn ontwikkeling om toch wekelijks ergens te spelen. Ik wil in ieder geval weer een stap zetten.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts