Niet De Boer maar Pochettino nieuwe coach Tottenham Hotspur

Mauricio Pochettino heeft een vijfjarig contract ondertekend als nieuwe manager van Tottenham Hotspur. De 42-jarige Argentijn komt over van Southampton, waar hij sinds januari 2013 de leiding had.

Tottenham was ook zoek naar een nieuwe manager, nadat het eerder deze maand had besloten niet verder te gaan met Tim Sherwood. Die was slechts zes maanden eindverantwoordelijke op White Hart Lane. Na het ontslag van André Villas-Boas in december 2013 werd Sherwood aangesteld als opvolger.

Maar al die tijd werden andere trainers in verband gebracht met The Spurs, waaronder ook Frank de Boer en Louis van Gaal. De Boer liet weten een gesprek aan te willen gaan, maar zich ook goed te voelen bij Ajax. Oranje-bondscoach Van Gaal kwam eerder deze maand rond met Manchester United.

Pochettino werd ook al weken genoemd bij Tottenham. De voormalig speler van onder meer Espanyol, Paris Saint-Germain en Girondins Bordeaux eindigde het afgelopen seizoen op een knappe achtste plaats in de Premier League met Southampton.

Tekst: VI.nl

Related posts