De Boer onder de indruk van vier talenten

Met het oog op volgend seizoen wilde Frank de Boer tijdens de Indonesië-trip vier talenten van eigen kweek aan het werk zien. De succestrainer is onder de indruk van het viertal. Kenny Tete, Riechedly Bazoer, Peter Leeuwenburgh en Sheraldo Becker vergezelden een afgeslankte hoofdmacht tijdens de reis naar Azië, waar zij tijdens oefensessies en twee vriendschappelijke wedstrijden hun kwaliteiten mochten tonen.

De Boer hield hun verrichtingen nauwlettend in de gaten. “Je kijkt hoe ze zich manifesteren in de groep. Gedragen ze zich, dat soort zaken, dat neem je mee. Ik ben over iedereen ontzettend tevreden moet ik zeggen”, zegt hij op de officiële clubsite. “De meeste jongens heb ik nog als D’tjes gecoacht, dus ik ken ze al wel een beetje.”

Samenstelling hoofdmacht
Tete, Bazoer, Leeuwenburgh en Becker komen in aanmerking voor het eerste elftal van volgend seizoen. Met de samenstelling van dat team is De Boer al maandenlang bezig, in samenwerking met onder anderen directeur voetbalzaken Marc Overmars.

“Dat is een proces dat begint zo rond de winterstop”, aldus de 44-jarige trainer. “Dan heb je vergaderingen over de composities van volgend seizoen. Ik denk dat we er nu al een stuk of vijf hebben gehad.”

“Soms wijzigt iets. Ineens denk je, door die speler moeten we toch streep zetten. In zes maanden kan er veel veranderen. De laatste weken is dat proces natuurlijk een stuk intensiever. Ik heb heel veel contact met Marc Overmars. Het team voor volgend jaar begint nu echt vorm te krijgen.”

Vier vraagtekens
Op 23 juni start het eerste elftal met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Of de vier jonkies dan ook van de partij zijn laat De Boer nog in het midden. “Daar moeten we nog even rustig over nadenken. Maar het zou goed kunnen dat we met een paar van deze jongens beginnen in de zomer. Ik ben heel tevreden over ze.”

Tekst: Goal.com

Related posts