Ajax bij loting groepsfase Champions League opnieuw in pot 3

Ajax moet voor het derde seizoen op rij rekening houden met een zware loting voor de groepsfase van de Champions League. De Ajacieden worden door de UEFA opnieuw ingedeeld in pot 3. De loting van de Champions League is weliswaar pas in augustus, maar de meeste teams zijn al bekend.


Ajax werd bij de voorbije drie lotingen ook al ingedeeld in de derde pot en toen kreeg het telkens een zware loting voorgeschoteld. Zo zat Ajax twee jaar terug met Real Madrid, Borussia Dortmund en Manchester City ingedeeld. Door de matige prestaties van Ajax in Europees verband lijkt een promotie naar pot 2 in elk geval uitgesloten.

Er is een kans, maar dan zullen vier van de volgende vijf clubs de groepsfase niet mogen halen: Arsenal, FC Porto, FC Basel, Bayer Leverkusen en Zenit St. Petersburg. In pot 4 zitten bovendien enkele pittige ploegen: AS Roma en AS Monaco én Red Bull Salzburg, dat Ajax het afgelopen seizoen twee keer versloeg in de Europa League.

Tekst: Soccernews

Related posts