Column Ron Schiltmans: Doe eens gek, Frank

Drie jaar geleden is het alweer, dat hij een ultieme poging deed om Ajax van de ondergang te redden. Iedereen weet uiteraard meteen over wie ik het heb: over Yves Gijrath natuurlijk. Eind maart 2011 werd de prominente Ajaxsupporter door toenmalig voorzitter Uri Coronel in het belang van Ajax naar DWDD gestuurd, om uit te leggen wie Johan Cruijff nou eigenlijk was. Die kenden we toen nog niet echt.

Sindsdien heb ik Yves niet meer met Ajax in verband kunnen brengen, maar dat terzijde. Tijdens een nachtelijk zaprondje kwam ik hem ineens tegen bij LXRY TV. Een praatprgramma over luxe en geld, dat hij presenteert nadat zijn failliete Miljonairs Fair vorig jaar naar de voedselbank moest. Ondanks dat zijn hart bij Ajax ligt, sluit ik uit dat de Ajacieden volgend jaar na Aegon met ‘LXRY TV’ op het shirt zullen lopen. We zijn bij Ajax vies van een beetje geld.

Door het zien van het hoofd van Gijrath op TV schoot ik dus in een déjà vu, en voor ik het wist zat ik met mijn gedachten weer bij Cruijff, Technisch Hart, Bergkamp, Jonk en Frank de Boer. Maar vier opeenvolgende kampioenschappen later lijkt er alweer een einde te komen aan de samenstelling van het team, dat nog niet het goede voetbal, maar wél de serene rust bij Ajax terugbracht. Ik zeg met voorbedachte rade ‘lijkt’, want ondanks hardnekkige geruchten zie ik Frank de Boer niet naar Tottenham vertrekken.

Nog niet zo heel lang geleden mijmerde hij hardop……..

Lees verder op: Ron Schiltmans.nl

Related posts