‘Ik heb net voor drie jaar bijgetekend bij Ajax, ik hoef niet zo nodig weg’

Daley Blind vindt het logisch dat Frank de Boer op z’n minst wil praten met Tottenham Hotspur. De trainer won viermaal op rij de landstitel met Ajax en wil nu wel eens horen wat men hem te vertellen heeft in Londen. Eerder sloeg hij onder meer aanbiedingen van Spartak Moskou en Liverpool in de wind. Blind denkt niet dat De Boer echt weggaat, maar begrijpt dat zijn trainer ambities heeft

“Na vier titels ga je misschien een keer verder kijken”, sprak de middenvelder in het tv-programma Pauw & Witteman. Zelf is hij niet bezig met een andere club dan zijn huidige, benadrukte hij aan tafel. “Ik heb net een nieuw contract getekend voor drie jaar en ik hoef niet zo nodig weg. Ik zou Ajax niet zomaar inruilen. Uiteraard heb ik ook ambities, maar dan moet er wel een Europese topclub komen.”

“De meeste mensen denken dan aan Barcelona of Arsenal”, aldus de 24-jarige Blind. Hij speelde tot nu toe 98 wedstrijden in de Eredivisie voor Ajax. Zijn contract in de hoofdstad loopt na dit seizoen nog twee seizoenen door. Blind hoopt met het Nederlands elftal naar het WK in Brazilië te gaan: hij speelde tot op heden al negen interlands.

Zie ook: Eerder bericht

Tekst: Voetbalzone

Related posts