Veltman en Klaassen: ’De Boer moet blijven’

Kort na het binnenhalen van de vierde landstitel op rij zei Frank de Boer weliswaar te verwachten dat hij op 23 juni tijdens de eerste training van Ajax voor het nieuwe seizoen gewoon op het veld staat, maar sloot hij een vertrek niet uit. De succescoach kondigde aan naar een aanbieding van een ‘mooie club’ te zullen luisteren.

Het zorgde na de heftige kampioensnacht voor een extra kater bij Joël Veltman en Davy Klaassen. “Een actie op Facebook gaat me te ver”, lachte Klaassen tijdens de huldiging bij hoofdsponsor Aegon. “Maar ik vind wel dat de trainer moet blijven”, voegde hij daar serieus aan toe.

“Ik zal in hotel Arena (waar gisteren het besloten kampioensfeest was, red.) eens de microfoon pakken en zeggen: trainer, je mag niet weg. Nee, maar ik kan wel even naast hem gaan zitten en duidelijk maken hoe ik er over denk. Of eigenlijk, hoe de hele selectie erover denkt. Al weet hij ook nu wel hoe belangrijk hij voor ons is”, zei Veltman tussen het uitdelen van handtekeningen en poseren voor foto’s door.

“Ik denk dat hij nog uitdagingen genoeg heeft”, denkt Veltman. “Volgens mij heeft de trainer het hier goed naar zijn zin. We hebben een jong team. En een paar jonge spelers, onder wie ik, hebben onlangs bijgetekend. We willen hier iets moois bouwen. Hopelijk bouwt hij mee”, zei de Velsenaar.

Tekst: De Telegraaf

Related posts