Wellicht onderzoek naar salonremise Heracles – Ajax

De aanklager betaald voetbal maakt dinsdag bekend of er een onderzoek wordt gestart naar de salonremise bij de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Ajax.

Het Algemeen Dagblad sprak met sportadvocaat Mr. Harro Knijff over de kwestie en de jurist zei het volgende over het duel in Almelo. “De belangen van het voetbal mogen volgens het tuchtreglement niet geschaad worden.”

“Ten tweede zou de aanklager kunnen besluiten tot een onderzoek om een maatschappelijke discussie aan te zwengelen. We weten allemaal dat dit niet nieuw is, maar hij zou de vraag kunnen opwerpen: hoort dit bij het voetbal of vinden we dit niet kunnen?”, vervolgt Knijff.

Ook oud-scheidsrechter Mario van der Ende werd om zijn mening gevraagd door het medium. Hij vindt in elk geval dat scheidsrechter Pieter Vink geen blaam treft. “Je staat machteloos als scheidsrechter.

“Ik heb het lang geleden wel eens aan de hand gehad bij MVV-FC Utrecht. Zij speelden de bal ook rond. Legde ik het stil en zei: ‘Heren, wat gaan wij doen? Zeiden ze doodleuk: Nou, gelijkspelen. Je kunt dus niets doen.”

In de loop van dinsdag zal de aanklager betaald voetbal bekend maken of er daadwerkelijk een onderzoek komt naar de wedstrijd in het Polman Stadion. Ajax en Heracles hadden vanaf de 70e minuut weinig intenties meer om het duel te winnen, waardoor Ajax kampioen werd en Heracles was verzekerd van lijfsbehoud.

Tekst: Goal.com

Related posts