UPDATE EXCUSES: Vak 410 reageert: ‘Wij betreuren de gevolgen van deze pyroshow’

Het vuurwerk dat zondag op het veld werd gegooid bij de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax was bedoeld als een sfeeractie van Vak 410. De supportersgroep heeft, in navolging van de F-Side, middels een officieel statement gereageerd op de ophef die er door deze actie is ontstaan. “Wij betreuren de gevolgen van deze pyroshow”, laat Vak 410 weten.

Volgens de supportersgroep horen bekerfinales en vuurwerk bij elkaar en daar was zondag dus ook weer sprake van. “Chaotische taferelen volgden, waarbij tot onze spijt, vuurwerk bijna op onze keeper Kenneth Vermeer terecht kwam”, zo valt te lezen in het statement. “Wij betreuren dit feit ten zeerste. Het kan absoluut niet de bedoeling geweest zijn om vuurwerk op welke speler dan ook te gooien, dus ook niet op Kenneth Vermeer.”

“VAK410 staat honderd procent achter het gebruik van vuurwerk, maar altijd op een sfeer verhogende wijze en nimmer om onze, dan wel andere spelers in gevaar te brengen”, zo vervolgt de verklaring.

De schade die in De Kuip is aangebracht kost rond de 60.000 euro: het stadion zal de rekening doorsturen naar de KNVB, die de rekening vervolgens ongetwijfeld weer naar Ajax zal zenden.

Tekst: Voetbalzone

UPDATE 16:00uur:
Inmiddels heeft VAK410 een toevoeging gemaakt aan hun eerdere bericht:
Na intern overleg bij VAK410 willen we nogmaals onze excuses aanbieden aan Ajax, de spelers en de harde kern.

Related posts