Schöne: ‘Als we de titel binnenhalen, denkt niemand meer aan de bekerfinale’

Dat Ajax zondag in de bekerfinale tegen PEC Zwolle een 5-1 oorwassing kreeg, heeft volgens Lasse Schöne niet het vertrouwen binnen de groep geschaad. De Deen is er van overtuigd dat hij en zijn teamgenoten zondag goed voor de dag komen, als de titel gepakt kan worden bij Heracles Almelo.

“Ik weet zeker dat we er zondag weer staan”, vertelt de tot rechtsbuiten omgetoverde middenvelder tegen NUsport. “Dit was de eerste nederlaag sinds lange tijd (november 2013, red.). We moeten daarom in de spiegel kijken, maar ook niet vergeten dat we dit seizoen eigenlijk heel constant zijn geweest.”

“Een dag na een nederlaag ben ik eigenlijk altijd nog meer teleurgesteld, omdat ik dan alles weer ga terughalen”, vervolgt de Ajacied. “Maar goed, op een gegeven moment moet je het wel achter je laten en focussen op Heracles. Want als we zondag weer zo spelen, wordt het een heel moeilijke middag.”

Schöne verwacht niet dat de aframmeling in de Kuip glans wegneemt van het naderende kampioenschap. “Zolang we nog geen kampioen zijn is het een smet. Maar als we zondag de titel binnenhalen is er denk ik niemand die nog aan de wedstrijd tegen PEC denkt.”

Tekst: Soccernews

Related posts