Blind kan vader overtreffen: ‘Dat zal ik hem eens inwrijven’

In theorie kan het nog misgaan, maar de landstitel kan Ajax bijna niet meer ontgaan. Voor Frank de Boer is het zijn vierde kampioenschap op rij met de club en datzelfde geldt voor enkele spelers. Daley Blind, Siem de Jong en Kenneth Vermeer speelden in alle kampioensjaren hun wedstrijden mee in het eerste en kunnen net als hun trainer geschiedenis schrijven. Blind zegt te hopen dat ook de KNVB-beker wordt gewonnen.

Aanstaande zondag spelen Ajax en PEC Zwolle de bekerfinale in De Kuip. Aan het begin van dit seizoen, eind juli, wonnen de Ajacieden de Johan Cruijff Schaal al en dus kan niet alleen de dubbel, maar zelfs de treble worden gewonnen. Blind wil echter niet te vroeg juichen en spreekt met respect over de tegenstander van zondag. “Zwolle heeft bewezen dat ze het ons heel moeilijk kunnen maken”, zegt hij in gesprek met Ajax TV.

“Ze hebben heel veel spelers die technisch begaafd zijn, die het spelletje willen spelen”, weet de middenvelder. “We zullen gewoon ontzettend scherp moeten zijn. Finales zijn altijd ‘andere wedstrijden’, dat moeten we zeker niet onderschatten. De finale tegen FC Twente in 2011 is me zeker bijgebleven. Het is alleen jammer dat we toen niet gewonnen hebben”, blikt Blind terug op drie jaar geleden.

Ajax verloor in rotterdam toen met 3-2 van FC Twente; Demy de Zeeuw en Lorenzo Ebecilio scoorden voor Ajax en Wout Brama, Theo Janssen en Marc Janko voor de Enschedeërs. “De beker hebben we nog niet, dat maakt de honger zeker groter”, beaamt Blind. Geconfronteerd met het feit dat vader Danny Blind in zijn loopbaan nooit zowel de Johan Cruijff Schaal als de KNVB-beker én de landstitel won in één seizoen, moet Blind junior lachen: “Nee? Nou, dat zal ik hem eens inwrijven. Dankjewel voor het nieuws.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts