Ouaali maakt zich op voor eerste Future Cup en krijgt steun van Ronald de Boer

Ajax en hoofdsponsor Aegon organiseren van zaterdag 19 tot en met maandag 21 april voor de vijfde keer de Aegon Future Cup op Sportpark de Toekomst. Ook ditmaal is de organisatie erin geslaagd een fantastisch deelnemersveld te strikken voor het prestigieuze toernooi voor B-junioren. Zo neemt Ajax het in Groep A op tegen Celtic, Corinthians en Liverpool, en kruisen in Groep B AC Milan, Benfica, Fenerbahçe en Anderlecht de degens met elkaar. ‘Allemaal clubs met een rijke historie’, stelt de debuterend coach van Ajax B1, Saïd Ouaali, dan ook terecht.

Ouaali is bezig aan zijn tweede jaar in Amsterdamse dienst en verruilde afgelopen zomer de A2 voor de B1. Daarmee nam de voormalige speler van Ajax Zaterdag 1 en HFC Haarlem het stokje over van Orlando Trustfull, die op zijn beurt doorschoof naar de A1. De Amsterdammer maakt zodoende zijn debuut als eindverantwoordelijke van Ajax op de Aegon Future Cup. ,,Maar in overleg met de technische staf van de bovenbouw gaan we straks bekijken met welke groep we op het toernooi verschijnen.”

Daarnaast heeft Ouaali voor het paasweekend de hulp ingeroepen van Ronald de Boer. ,,Hij heeft namelijk het toernooi vorig jaar ook meegemaakt. Bovendien heeft hij als speler en trainer internationaal het een en ander meegemaakt, zoals de ervaring met andere speelstijlen. Die inbreng is natuurlijk altijd welkom en daarom zal Ronald ons komen helpen.”

Tekst: Ajax.nl

Related posts