Jong Ajax onderuit tegen FC Eindhoven: 1-2

Jong Ajax heeft vanavond de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven met 1-2 verloren. Jong Ajax staat ondanks de 1-2 nederlaag gedeeld bovenaan in de vierde periode, maar de Ajacieden mogen die prijs niet officieel opeisen.

De wedstrijd begon gelijk met goede kansen voor beide teams. Riechedly Bazoer schoot van afstand op de paal. Aan de overkant van het veld hield Mickey van der Hart een moeilijke bal uit zijn doel. Fortuinlijk kwam Jong Ajax op een voorsprong na een eigen doelpunt van Norichio Nieveld. Donny de Groot zorgde echter al snel voor de gelijkmaker. Bijna ging Jong Ajax alsnog met een voorsprong rusten, maar Dejan Meleg trof de lat.

In de tweede helft namen de bezoekers de leiding. Na een voorzet van Nayib Lagouireh kwam het ronde leder via De Groot bij eindstation Jens van Son. Door de regenval leek het voetbalspel inmiddels meer op waterballet. Branco van den Boomen schoot even later naast, terwijl de Eindhovenaren geen beslissing konden forceren. Jong Ajax stuurde Mike van der Hoorn nog naar voren, er werd echter geen gelijkmaker meer geforceerd.

Opstelling Jong Ajax:
Van der Hart; Ligeon, Van der Hoorn, Van den Boomen, Riedewald; El Hasnaoui (80. De Bondt), Bazoer, Lobotka (60. Becker); Sana, Meleg (73. Hendriks), Andersen.

Opstelling FC Eindhoven:
Van den Kieboom; Nieveld, N’Toko, Beekmans, De Wilde, Cuevas, Van Son, Waalkens (73. Reniers), Deschilder, Lagouireh, De Groot.

Tekst: Soccernews

Related posts