Blind opgeleefd: ‘Ik heb toch aardig wat voor mijn kiezen gekregen’

Daley Blind kende een lastige periode bij Ajax met als dieptepunt een wedstrijd tegen AZ, toen hij bij zijn wissel werd uitgefloten door het publiek. De verdediger annex middenvelder is helemaal uit het dal opgekrabbeld en tegenwoordig is hij een van de sleutelspelers van Ajax. In gesprek met Het Parool legt Blind uit hoe hij er weer bovenop is gekomen.

Toen hij net bij Ajax kwam, waren veel spelers in zichzelf gekeerd. Blind was ook zo: koptelefoon op, muziekje erbij, scenario’s van de wedstrijd doornemen. Hij legde zichzelf op die manier veel druk op. Tegenwoordig heeft hij meer baat bij ontspanning. “Beetje kletsen met de jongens die daar ook voor openstaan, zoals Davy Klaassen, Siem de Jong en Niklas Moisander”

“Wel geconcentreerd zijn, maar niet te star. Ik wil vooraf ook genieten van de sfeer in een stadion, en dan de knop omzetten.” Blind voelt zich nu een stuk beter dan in het verleden. “Ik raak niet zo snel meer in paniek. Want ik heb toch aardig wat voor mijn kiezen gekregen, als ik het zo mag zeggen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts