There are no ads, please add some


Duarte: ‘De supporters verwachten meer van mij omdat ik een aankoop ben’

Lerin Duarte nam zondagmiddag sportieve revanche. De middenvelder was donderdag in de verloren Europa League-wedstrijd tegen Red Bull Salzburg (waarin hij als linksback speelde) de gebeten hond en verliet in de tweede helft onder een cynisch applaus het veld. Tegen AZ speelde Duarte weer op het middenveld en de rotterdammer wist direct tweemaal te scoren.

Dat terwijl ook tegen AZ zijn eerste balcontacten gepaard gingen met lichte fluitconcerten. Duarte kwam in de zomer over als opvolger voor Christian Eriksen en daardoor zijn de verwachtingen erg hoog. “Ik denk dat de fans inderdaad meer van mij verwachten omdat ik een aankoop ben”, zegt de technicus in Sp!ts. “Ik heb wel het gevoel dat ik extra mijn best moet doen.”

“Het zal best kunnen dat ik minder krediet heb, maar ik moet me daarmee niet bezig houden”, benadrukt Duarte. “Ik moet naar mezelf kijken, hard trainen en mijn kansen pakken. Als je dat doet, krijg je vanzelf wel waardering.” Duarte speelde zondag zijn achtste competitiewedstrijd van dit seizoen en staat op vier doelpunten voor Ajax in de Eredivisie.

Lerin Duarte in actie tegen AZ, de wedstrijd waarin hij twee keer scoorde


Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts