There are no ads, please add some


Platini reikt Award uit aan Cruijff maar niet op het veld van de Arena

Michel Platini zal als één van de meest prominente toeschouwers bij Ajax-SC Heerenveen zijn ogen uitkijken naar de hoeveelheid Ajax-iconen in functie. De UEFA-president zal Johan Cruijff de UEFA President’s Award uitreiken voor zijn verdiensten voor het voetbal.

Naast Cruijff staat hij ook oog in oog met Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Edwin van der Sar, Marc Overmars en Wim Jonk. En Marco van Basten bij Heerenveen. Tevens kan Platini zien hoe Ajax omgaat met een speler die na jaren trouwe dienst door de voordeur is vertrokken en wordt gehuldigd: Christian Eriksen.

Platini zal Cruijff de UEFA President’s Award niet op het veld uitreiken. De relatie tussen de UEFA en het publiek van Ajax is slecht. De Europese voetbalbond schrijft bijna structureel een boete uit voor het ontsteken van fakkels op de tribune of voor ongewenste spandoeken in de ArenA. Ajax is door de UEFA verplicht donderdag een tribunedeel achter het doel als straf leeg te laten tijdens het Europa Leagueduel tegen Red Bull Salzburg.

Tekst: De Telegraaf


Gerelateerde posts