There are no ads, please add some


Cillessen terug onder de lat: ‘Ik zat me op te vreten’

Jasper Cillessen moest zijn plek tussen de palen bij Ajax de laatste twee wedstrijden noodgedwongen afstaan aan Kenneth Vermeer. De eerste doelman liep een kneuzing in de borstkas op tegen FC Utrecht en had even rust nodig. Dat vond hij moeilijk te verteren. Cillessen, die zondag zijn comeback maakt in het thuisduel met sc Heerenveen, is er het type niet naar om buiten de lijnen te wachten tot alle seinen weer op groen staan.

“Hoe langer ik stil zit, hoe vervelender ik voor mijn omgeving word”, legt Cillessen zaterdag uit. Stilzitten, dat kan hij niet. Enkele dagen na de blessure tegen FC Utrecht trainde hij binnen alweer richting zijn comeback. “Maar de wedstrijd van zondag kwam net te vroeg helaas. Ik gokte daar stiekem wel op. Maar ik was nog niet honderd procent en dan moet je het risico niet nemen. Niet voor jezelf en niet voor de ploeg.”

Vermeer begon onder de lat tegen FC Groningen (2-1) en PEC Zwolle (1-1), terwijl Cillessen vanaf de tribune meekeek. Hij vond het helemaal niets om op die manier bij een wedstrijd van Ajax te zijn, zegt hij. “Die eerste wedstrijd thuis tegen Groningen zat ik me op de tribune op te vreten. Natuurlijk moest ik mij daar wel inhouden, maar zondag thuis op de bank voor de televisie hoefde dat niet. Dan kijk ik toch als een supporter en uitte ik op een nette manier mijn onvrede.”Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts