There are no ads, please add some


Van Basten baalt van personele problemen in achterhoede: ‘Net nu tegen Ajax’

Sc Heerenveen kampt met flinke problemen in de achterhoede. En die komen net op het moment dat je ze niet kan gebruiken, zegt Marco van Basten, die met zijn ploeg bij Eredivisie-koploper Ajax op bezoek mag. “Dat is niet de tegenstander om tegen te improviseren”, vertelt hij aan Voetbal International.

Ramon Zomer en Arnold Kruiswijk zijn allebei geblesseerd en Kenneth Otigba is geschorst. Zodoende houdt de voormalig coach van Ajax alleen nog Chris Kum over als centrale verdediger. “Tegen Ajax moeten spelers zoveel mogelijk op hun vertrouwde plek spelen”, vindt Van Basten, die met Heerenveen op een verdienstelijke vijfde plek staat.

De laatste wedstrijd tegen FC Groningen (3-1 winst) was de tactiek om na balverlies van de tegenstander zo snel mogelijk te counteren. Tegen Ajax wacht de Friese selectie een ander strijdplan. “Vroeg druk zetten tegen Ajax houdt risico in, ook al omdat het veld in Amsterdam een stuk beter is. We hebben een strijdplan, maar dat ziet er wel anders uit dan tegen Groningen.”

Tekst: Soccernews


Gerelateerde posts