There are no ads, please add some


Kishna bezorgt Jong Ajax gelijkspel bij koploper Dordrecht

Ricardo Kishna heeft vanavond weer van zich doen spreken. Met Jong Ajax moest de aanvaller op bezoek bij Dordrecht, de koploper in de Jupiler League. Jong Ajax kwam op een 1-0 achterstand door een eigen doelpunt van Denswil. Het was echter Ricardo Kishna die de gelijkmaker scoorde en dat was tevens de eindstand.

In slechte weersomstandigheden maar met veel publiek op de tribune trof Jong Ajax vrijdagavond koploper FC Dordrecht. Tussen beide ploegen zaten maar liefst 22 punten verschil, maar dat was geen moment aan de verhouding op het veld af te zien. Na een aftastende openingsfase, waarin het eerste doelgerichte schot op naam van de thuisploeg kwam, kreeg Jong Ajax steeds meer grip op de wedstrijd en kreeg een paar goede mogelijkheden. Nadat Ricardo Kishna naast had gekopt, leek Ruben Ligeon op weg naar de openingsgoal. Maar doelman Warner Hahn (ex-Ajacied) won het één-tegen-één duel. Korte tijd later moest Hahn opnieuw ingrijpen, dit keer weer op een inzet van Kishna. Dordrecht zette daar niet heel veel tegenover. De keren dat de koploper van de Jupiler League er wel doorkwam, stond Mickey van der Hart op zijn post. In de slotfase van de eerste helft had Jong Ajax het betere spel tot uiting moeten brengen in de stand, maar ook Lucas Andersen zag een uitstekende mogelijkheid net worden gekeerd.

En ook in de tweede helft begon Jong Ajax uitstekend. In de eerste minuut na rust dwong Andersen doelman Hahn weer tot een redding. Maar de eeuwige voetbalwet van zelf de goal niet maken en er dan tegen één aanlopen, deed zich ook deze avond in Zuid-Holland weer gelden. Kort na rust werkte aanvoerder Stefano Denswil een voorzet achter zijn eigen doelman; 1-0 tegen de verhouding in. Maar Jong Ajax kwam in de 57e minuut terecht langszij. Een lange bal van achteruit werd door Kishna knap aangenomen en de spits schoot met rechts uitstekend raak, 1-1.

Na de gelijkmaker werd het ietwat rustiger voor de doelen. Tot Dordrecht in de slotfase nog een offensief opstartte en een aantal keer gevaarlijk voor Van der Hart opdook. Maar Jong Ajax hield stand en boekte een keurig 1-1-gelijkspel bij de koploper.

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Ligeon, Tete, Denswil, Riedewald; Vd Boomen, Andersen, El Hasnaoui (76. Lobotka); Becker, Kishna, Sana.

Tekst: Ajax.nl


Gerelateerde posts