Ajax focust zich op FC Utrecht

De woensdag had voor de Ajacieden twee verschillende gezichten. De ochtendarbeid bestond vooral uit krachttraining. Het middagprogramma speelde zich af op het trainingsveld. Siem de Jong trainde volwaardig en vrijuit mee met zijn ploeggenoten. Ajax bereidt zich voor op het competitietreffen met FC Utrecht.

De eerste aanvoerder in de A-selectie lijkt verlost van de bovenbeenblessure die hem liet toekijken bij de hervatting van het seizoen. Vooral tijdens de afsluitende grote partij, op een driekwart veld, liet ook De Jong zich qua duelkracht niet onbetuigd. Daags na zijn 25e verjaardag zocht hij, net als de nodige selectiegenoten, de sportieve grenzen op en scoorde bijna. De mooiste Ajax-treffer van de middagtraining werd gemaakt door Bojan Krkic. De Catalaan krulde de bal vanaf links fraai en met veel gevoel in de verre hoek.

Frank de Boer had woensdag zeventien Ajacieden tot zijn beschikking, vijftien veldspelers en twee keepers. De overige selectieleden trainden elders of deden het rustiger aan na een optreden met Jong Ajax.

Aan de grote partij ging een positiespel op een kleiner speelveld vooraf. Wat Frank de Boer tijdens beide oefenvormen wilde zien was glashelder. De trainer en zijn collega-stafleden waren scherp op de intensiteit bij de spelers. Daarbij draaide het ook in belangrijke mate om het gezamenlijke druk zetten. In de snijdende kou die de Toekomst teisterde, was het ook niet bepaald slim om langdurig stil te blijven staan tijdens de partijvormen.

Een enkele Ajacied had zich gewapend tegen de koude weersomstandigheden met ijsmuts en winterse trainingskledij (lees: lange mouwen, broekspijpen en soms ook handschoenen). Bojan, Viktor Fischer en Thulani Serero trotseerden het winterweer in korte broek. Ook Schöne had een korte broek aan, al droeg hij daaronder wel een lange sportmaillot.

Tekst: Ajax.nl

Related posts